Koken met de dochter van de tuinders

Op zaterdag 20 juli mogen 20 hulpkoks mee doen: samen plukken en oogsten in de biologische tuinderij en direct er mee aan de slag in de keuken van de Tuinkamer. CO-creatie met groente, een gezellige avond en een heerlijke driegangenmaaltijd. Het is een nieuw concept van Tuinderij de Es in Haaren.

De keukenbrigade staat onder leiding van groentekok Anne Luz Pijnenburg, de dochter van tuindersechtpaar Bart en Daniëlla, die de rondleiding zullen verzorgen. Op de tuinderij worden meer dan 100 soorten biologische groente, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen geteeld. De grond wordt al sinds 1981 biologisch beteeld. De tuinderij teelt diverse gewassen die over de jaren op smaak zijn geselecteerd. Verder worden vruchten pas geplukt als ze echt rijp zijn en dat proef je! Regelmatig organiseert de tuinderij aanschuifdiners onder leiding van een kok.

Op zaterdagavond 20 juli mogen de gasten zelf vorm geven aan het diner door elkaar te inspireren en samen te koken. En het daarna uiteraard op te eten aan lange tafels met de andere koks. Vegan chef kok Anne Luz heeft haar sporen verdiend in de horeca en is voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Slow Food Youth Network. Laat u verrassen door haar tips en tricks en kom vooral genieten van de smaken van het seizoen. De kosten voor de rondleiding, kookworkshop en 3 gangen maaltijd zijn slechts 25 euro per persoon. Inschrijven kan via een mailtje naar info@tuindees.nl.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven