Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vierde jaar bij OPS voor biologische bananenspecialist

Organics Unlimited is gespecialiseerd in het telen van biologische bananen en het bedrijf zegt dat ze op een duurzame manier werken en geven om de lokale gemeenschap. Met deze mindset waren ze dan ook aanwezig bij de Organic Produce Summit, die op 10 en 11 juli plaatsvond in Monterey, California. Het was het vierde jaar dat Organics Unlimited hun producten presenteerde tijdens de OPS en de directeur en voorzitter van het bedrijf, Mayra Velazquez de León (hieronder, tweede van rechts), vertelt dat het om vele redenen een geweldige show is om bij aanwezig te zijn en te exposeren.

“De leden van de sector, die bij dit evenement samenkomen, zijn gespecialiseerd in biologische verse producten, de basis waarop ons familiebedrijf generaties geleden ook is opgericht," zegt ze. "Organics Unlimited blijft naar manieren zoeken om zijn aanwezigheid op de verse productenmarkt uit te breiden en de OPS trekt een breed publiek van bezoekers en exposanten. Monterey biedt aanwezigen een uitnodigende omgeving om bestaande relaties te versterken en potentiële klanten nieuwe klanten te laten worden. De ervaringen, die we als bedrijf hebben gehad tijdens eerdere OPS-shows, waren zeer positief en we zijn blij dat we nu ook weer aanwezig konden zijn."

Nieuwe labels en fairtrade 
Het is het piekseizoen in de Mexicaanse teeltregio's van Organics Unlimited en dit was dan ook een belangrijk gespreksonderwerp tijdens de OPS. Daarnaast waren er ook teamleden aanwezig om afbeeldingen van het leuke aapje dat deel uitmaakt van hun logo uit te delen en konden bezoekers herbruikbare tassen met het bedrijfslogo bij de stand ophalen. Ook waren er bananen met het GROW- en Organics Unlimited-label, zo vertelt Velazquez de León. "De leden van ons team hebben vragen van bezoekers beantwoord en ze ervan verzekerd dat Organics Unlimited de meest gezonde en best smakende biologische bananen teelt die er zijn."

Het bedrijf heeft zich specifiek op het bedrijfslabel en GROW-programma gericht, met het doel om bezoekers van de OPS te laten zien wat er allemaal komt kijken bij de duurzame bananenteelt. “We hebben onze nieuwe labels met het 'traded fairly'-label tijdens de show gepresenteerd," vertelde Velazquez de León. “Het bericht op de bananen is een directe manier om klanten te laten weten dat wanneer ze GROW kopen, ze een banaan kopen die echt eerlijk geteeld is. GROW steunt een netwerk van kleine telers in ons buurland Mexico (lokaler kan niet voor bananen), en geeft terug aan de teeltregio's door onderwijs, gezondheidszorg en hulp bij rampen te bieden."

Kans om waarvolle samenwerkingen uit te breiden 
Eén van de redenen dat het bedrijf aanwezig is bij evenementen zoals de Organic Produce Summit is om positieve samenwerkingen op te zetten en te behouden. Volgens Velazquez de León heeft Organics Unlimited speciale waarden en hun doel is om gelijkgestemde partners te vinden. Sommige van deze samenwerkingen zijn begonnen of versterkt tijdens de Organic Produce Summit.

"Organics Unlimited streeft ernaar om biologische bananen van de beste kwaliteit te leveren door middel van een cultuur die gebaseerd is op duurzaamheid, zorg voor onze gemeenschappen en een uitstekende klantenservice," vertelt ze. "Uiteindelijk is ons doel om gezondere gemeenschappen te creëren, We doen dit met passie voor ons doel: duurzame zakenpraktijken, eerlijkheid en wederzijds respect in onze waardevolle samenwerkingen. Het is bemoedigd om deel uit te maken van een organisatie die het belang van duurzaamheid en sociaal verantwoordelijke praktijken promoot bij consumenten. We zijn blij dat we weer deel mochten uitmaken van het evenement en kijken ernaar uit om in 2020 ook aanwezig te zijn."


Voor meer informatie:
Patrick Pierce
Tel: +1 (619) 906-5540
patrickp@osterads.com
www.organicsunlimited.com

Publicatiedatum: