Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met vlag en wimpel

Op maandag 8 juli jongstleden werd bij Yarrah Organic Petfood de jaarlijkse ISO22000 audit uitgevoerd. De producent van biologisch honden- en kattenvoer is al sinds 2009 ISO22000 gecertificeerd en kreeg dit jaar een zeer positieve beoordeling.

De ISO certificering was in 2009 een proactief besluit van het bedrijf. "Wij hebben ons niet laten certificeren omdat de klant erom vroeg, maar omdat wij ons afvroegen: wat kunnen we nog meer doen aan kwaliteit en doen we het juiste?", aldus Arthur Hartman, kwaliteitsmanager bij Yarrah. "De ISO22000 certificering is een mooi houvast en geeft het bedrijf een soort van 'helikopter view'."

Arthur Hartman toont trots het certificaat.

De audit houdt in dat diverse bedrijfsonderdelen kritisch gecontroleerd worden door een ervaren auditor. Onderdeel van de controle bij Yarrah waren onder andere de management review, het klanttevredenheidsonderzoek en de opvolging ervan, het klachtensysteem, de interne en externe audits, de grondstof- en verpakkingsspecificaties en migratierapporten en de risicoanalyse en beheersmaatregelen. Tijdens de audit werd geen enkele afwijking gevonden. Er werden zelfs enkele zeer sterke punten genoemd. “De beleving van kwaliteit is zeer hoog binnen deze organisatie, de leveranciersbeoordelingen zijn perfect uitgevoerd en er worden zeer veel analyses uitgevoerd die laten zien hoe men omgaat met kwaliteitsborging ten aanzien van eindproducten", aldus de auditor van DNV.GL. Een rapport waar Yarrah mee thuis kan komen.

Met het behouden van het ISO22000 certificaat kan Yarrah aantonen dat het helemaal goed zit met hun voedselveiligheid, dat de toeleveranciers betrouwbaar zijn en dat het kwaliteitsmanagementsysteem van het bedrijf helemaal op orde is.

Voor meer informatie: www.yarrah.com 

Publicatiedatum: