Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook nieuwe bio-perceel zal bezocht worden

Open dag Proeftuin Randwijk op 15 augustus 2019

Op donderdag 15 augustus 2019 organiseren Fruitconsult BV, de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Wageningen University & Research (WUR) de jaarlijkse open dag op de proeftuin in Randwijk. Het programma start om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur). De activiteiten eindigen rond 20.30 uur waarna wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Tijdens deze dag worden fruittelers en andere beroepshalve geïnteresseerden uit binnen- en buitenland geïnformeerd over de allernieuwste inzichten op het gebied van hoogwaardige en duurzame productie van appelen, peren, pruimen, kersen én kleinfruit.

Open dag Proeftuin Randwijk op donderdag 15 augustus 2019, een dag vol inspiratie voor professionele fruittelers.

Een afwisselend programma & een goed gevulde bedrijvenmarkt
Dit jaar heeft de organisatie voor de bezoekers een uitzonderlijk inspirerend en afwisselend programma samengesteld. Er zijn verschillende veldexcursies, er zijn demonstraties en is er een ruim opgezette bedrijvenmarkt.

Tijdens de veldexcursies is aandacht voor het teeltsysteem van de toekomst en kunt u diverse 2D-plantsystemen bekijken. Daarnaast is er aandacht voor watergift, voor onkruidbeheer, voor rassen en onderstammen en de overkapte teelt van appel en peer. Ook het nieuwe biologische perceel met 9 appelrassen en 4 perenrassen zal worden bezocht.

In een kort symposium wordt aandacht gegeven aan de nieuwe cabriokap op Proeftuin Randwijk, die tijdens de open dag feestelijk geopend zal worden.

Op het open veld van de Proeftuin worden mechanisatiedemo’s getoond. U kunt kennismaken met innovatieve spuittechnieken en met de nieuwste manieren van mechanische onkruidbestrijding. Tevens kunt u een presentatie bijwonen over de tussentijdse resultaten van het project Fruit 4.0 dat gaat over technologie en datamanagement voor de fruitketen.

Tijdens de open dag vormt het bedrijvenplein achter het hoofdgebouw van Proeftuin Randwijk het hart van de open dag. Het is de ontmoetingsplaats waar bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje inspiratie op kunnen doen. Meer dan 50 standhouders laten u kennismaken met nieuwe producten en diensten die zij bieden voor de professionele fruitteelt.

Praktische zaken
Supporters, sponsoren en partners van de proeftuin kunnen gebruik maken van vrijkaarten. Aan anderen wordt een toegangsprijs van € 100,- per bedrijf gevraagd. De toegangsprijs is inclusief een hapje en een drankje. Bezoekers die ter plekke sponsor of supporter worden, kunnen alsnog kosteloos de open dag bezoeken.

De open dag is bedoeld voor telers van appels, peren, pruimen, kersen en kleinfruit. en andere beroepshalve geïnteresseerden.

Voor kleinfruittelers is er van 16.45 uur tot 18.15 uur een aparte veldexcursie gericht op het houtig kleinfruit.

Ook buitenlandse telers zijn van harte welkom. Voor hen wordt een Engels- en Duitstalige rondleiding georganiseerd.

Het definitieve en volledige programma wordt een aantal dagen voor de open dag bekendgemaakt via de agenda op www.proeftuinrandwijk.nl.

Rabobank hoofdsponsor open dagen
Proeftuin Randwijk heeft ook dit jaar vier lokale Rabobanken aan zich verbonden als hoofdsponsor voor de open dagen. Dit zijn Rabobank Maas en Waal, Rabobank Oost Betuwe, Rabobank West Betuwe en Rabobank Bommelerwaard. De Rabobank is ook aanwezig op de bedrijvenmarkt.

De proeftuin
Proeftuin Randwijk is dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijke en praktijkgerichte innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitteelt plaatsvindt. Op Proeftuin Randwijk werken we aan de nieuwste inzichten voor de fruitteelt van vandaag én morgen.

Er is een interessante mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen én technologie.

Meer weten, sponsor of supporter worden?
Voor vragen over dit bericht, over sponsoring  sponsor of  over het worden van supporter, kan contact worden opgenomen met Patricia Hoogervorst (secretaris stuurgroep Proeftuin Randwijk). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 27 35 22 24 of neem contact  op via info@proeftuinrandwijk.nl.
De proeftuin is gevestigd op: Lingewal 1, NL 6668LA, Randwijk., www.proeftuinrandwijk.nl.

Publicatiedatum: