Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia teelt biologische citroenen voor Coca-Cola

Coca -Cola, de frisdrank multinational, heeft de regio Murcia uitgekozen als leverancier van citroenen voor de vervaardiging van haar producten van het merk Honest, marktleider in biologische theeën in de Verenigde Staten. Het merk zal binnenkort ook in Europa gelanceerd worden. 

De oprichter van Honest, Seth Goldman, heeft halverwege juni twee teeltbedrijven in Murcia bezocht die grondstoffen leveren voor zijn producten, aldus de directeur van Ailimpo (Interprofessionele Organisatie voor Citroen en Grapefruit in Spanje) José Antonio García, die hem vergezelde tijdens het bezoek. De ondernemer heeft ook de telers ontmoet om meer te weten komen over het gewas. 

De specifieke citroenboomgaarden die hij bezocht zijn die van Hacienda del Pino gevestigd in El Algar (Cartagena) en van Carmina in Santomera. Beide bedrijven zijn eigendom van twee landbouwondernemingen die gecertificeerde biologische citroenen telen en reeds deel uit maken van de exclusieve groep van toeleverende bedrijven van Coca-Cola

Introductie op Europese markt

Honest is een merk met een geschiedenis van 20 jaar in de Verenigde Staten en dat sinds 2011 onderdeel is van The Coca-Cola Company. Momenteel is zij marktleider in biologische theeën in de Verenigde Staten en recent is men begonnen met het veroveren van de Europese markt, maakt Coca-Cola duidelijk op haar website.

Het citroensap dat Murcia levert aan Honest is volgens de directeur van Ailimpo bedoeld voor de productie van thee en limonade. Het is echter nog te vroeg om aan te kunnen geven wat de invloed is van de vraag van het merk Coca-Cola op de citroenproductie in Murcia.

Publicatiedatum: