Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe lijn platte, witvlezige nectarines nu ook in Spanje geïntroduceerd

Dankzij een nieuwe generatie platte, witvlezige nectarines kan ASF (Agro Selections Fruits) een heel vernieuwend assortiment aanbieden. Regal'in Europa, dat de rassen van Maillard op de markt brengt, biedt momenteel een lijn van 12 rassen aan waarmee het hele seizoen gedekt wordt. Al deze rassen hebben de kenmerken die men van "Maison Maillard' mag verwachten en zijn zoet, aromatisch, met een knapperige 'bite' en goede kleuring. 

Nadat in 2018 in Frankrijk de Vereniging Nectarine Blanche Plate werd opgericht, besloten zes grote spelers om tot 2023 300 hectare van deze rassen aan te planten (er werden tot nu toe al 100 hectare aangeplant). Nu zullen ook in Spanje vier grote bedrijven samen gaan werken om de teelt van deze rassen in Spanje te optimaliseren, te weten Albice Fruits, Cincagroup en Frutaria voor de conventionele teelt en Haciendasbio voor de biologische teelt. 

Het doel is om tegen 2024 750 hectare met conventionele rassen te hebben aangeplant en 150 hectare met biologische. Zelf zullen de betreffende bedrijven 600 hectare realiseren en voor het overig deel zal een openbare aanbesteding worden uitgeschreven. 

Contact :
Laurence MAILLARD
Directrice Générale
REGAL’IN EUROPE
La prada de Mosseillous La Prada de Mosseillous
66 201 ELNE CEDEX – France
direction@agroselectionsfruits.com 
+33 (0) 6 09 18 41 24
www.regal-in.com 

Publicatiedatum: