Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Horeca-activiteiten beëindigd

Kraaybeekerhof focust op academie en tuinen

Het is moeilijk gebleken de horeca-activiteiten op Kraaybeekerhof rendabel te houden. Onder de horeca-activiteiten vallen zowel restaurant als de zaalverhuur. Daarom is besloten om de activiteiten te beƫindigen door het aanvragen van faillissement. Deze is 11 juni uitgesproken. Afgelopen week werd bekend dat Better Future B.V. een doorstart wil realiseren.

V.l.n.r. Jasper Sinoo (tuinder) Ellen J. Folkersma (Academie directeur) en Dave Hardy (tuinder).

Doel van de faillissementsaanvraag is om de kernactiviteiten namelijk Academie en tuinen toekomst te bieden. Beide activiteiten zijn niet betrokken bij dit faillissement. De horeca-activiteiten waren namelijk ondergebracht in een BV: Academie en tuin zijn samen Stichting Kraaybeekerhof.

Stichting Kraaybeekerhof met als onderdelen de Academie en de tuinen, huurt het lesgebouw en kantoren. Daarnaast pacht Stichting Kraaybeekerhof de bijna 6 hectare grond.

De Kraaybeekerhof Academie biedt al meer dan 40 jaar cursussen en opleidingen en zal dit ook in het seizoen 2019/ 2020 doen. Het recent vernieuwde programma, samengesteld in overleg met docenten, door de directeur Ellen Folkersma, staat op de website.

De tuinen van Kraaybeekerhof zijn sinds begin 2019 het tweede onderdeel van Stichting Kraaybeekerhof. Onder leiding van tuinders Dave Hardy en Jasper Sinoo ontwikkelt zich een zelfoogsttuin naast een bloemen- en kruidentuin. Inmiddels zijn er ruim 120 abonnementhouders. Ook is gedurende het seizoen het landgoedwinkeltje geopend op vrijdag en zaterdag.

Zowel de Academie als de tuinen met zelfoogsters en landgoedwinkel zullen gewoon doordraaien. Ook zal samenwerking met de doorstartende partij, Better Future, worden onderzocht. Voor Stichting Kraaybeekerhof is het bewaken van de bijzondere waarden en missie daarbij richtinggevend.

Voor meer informatie: Dave Hardy - dave@kraaybeekerhof.nl (tuin), Ellen Folkersma - ellen@kraaybeekerhof.nl (academie)

Publicatiedatum: