Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert Kögeler (Eosta):

"Winkels in Oostenrijk, Frankrijk en Zweden van mei tot september steeds meer zelfvoorzienend in bulk bio-kasgroenten"

Tholen - De markt voor biologische kasgroenten is tot nu toe erg wisselend geweest, vertelt Gert Kögeler van Eosta. "Vooral door sterke klimaatwisselingen is niet alleen de oogst in Nederland wisselend geweest, maar heeft de  productie in Spanje nog veel grotere pieken en dalen gekend."

"Het begin van het Nederlandse bio-tomatenseizoen was ronduit zwak, maar is nu omgeslagen. Het aanbod uit Zuid Europa is klein en de vraag is goed. Paprikaprijzen zijn goed, maar de afstand met gangbare paprika’s was eigenlijk de afgelopen weken relatief klein. De komkommermarkt is al een tijdje vrij goed, maar dit kwam ook mede door teeltwisselingen", vervolgt Gert.

Over het algemeen is de vraag naar veel biologische producten nog steeds stijgend. Echter, de aanvoeren vanuit met name Zuid-Europa stijgt in sommige bulkproducten enorm. Ook zijn in toenemende mate service-winkelketens in landen als Oostenrijk, Frankrijk, Zweden van mei tot en met september vrijwel zelfvoorzienend met lokale hoofdproducten in de bio-glasteelt", besluit Gert. In de meer onderscheidende producten ziet hij echter ook in die landen nog volop kansen. 

Voor meer informatie:

Eosta
0180 635500
Gert.Kogeler@eosta.com
www.eosta.com