Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Deense overheid belooft biologisch tegen 2030 te verdubbelen

Zoals verwacht staan klimaatsverandering, ecologie, en de 'groene overgang' centraal bij de nieuwe regelgeving en beleidsvorming van de sociaaldemocraten. 

Organic Denmark noemde de ontwikkeling "een historische doorbraak voor de biologische sector", die voordeel heeft voor de natuur, het milieu en de waterkwaliteit in Denemarken.

De vereniging prijst ook de bredere ambities van de overeenkomst op het gebied van klimaatsverandering en een nieuwe agrarisch beleid in de EU dat zich richt op publieke goederen.

“We kijken uit naar de komende samenwerking om een nieuw Deens biologisch beleid te ontwikkelen, dat de ambitieuze doelen die ze hebben kan realiseren en Denemarken haar status als 's werelds belangrijkste biologische markt kan behouden", zegt Paul Holmbeck, politiek directeur bij de Organic Denmark voor de Organic Land Association.

Hoewel hij blij is met de aankondiging, zegt hij dat er bredere hervormingen nodig zijn in de agrarische sector: “Er zijn nieuwe investeringen in innovaties, marktontwikkelingen en onderzoek nodig. Nieuwe kennis, markten en innovatieve oplossingen zijn nodig om de biologische telers te ondersteunen en bedrijven en food professionals moeten klimaatsverandering helpen verminderen en nieuwe banen in de voedselsector creëren. De biologische sector is gebaseerd op drie pilaren: de markt, innovatie en een proactief biologisch beleid."

Per Kølster, voorzitter van de Organic Land Association: "Het is cruciaal dat de overheid de veranderingen in het klimaat en de biodiversiteit adresseert door het agrarische beleid te herstructureren. En bij dit proces moet biologisch, nog veel meer dan nu, betrokken worden. Dit geldt zowel voor het aankomende nieuwe klimaatbeleid als de agrarische hervorming aangezien biologisch kan helpen om verschillende duurzaamheidsdoelen te realiseren, zoals een gezonde natuur en schoon drinkwater." 

Bron: Natural Products Global (Jim Manson)

Publicatiedatum: