Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veevoederbedrijf De Valk Wekerom:

Proef eigen productielijn voor biologische veevoeders

In de vestiging van De Valk Wekerom in Meppel wordt de laatste hand gelegd aan de eigen productielijn voor biologische veevoeders. Om de spreekwoordelijke puntjes op i te kunnen zetten, wordt de komende periode proef gedraaid. De planning is dat het bedrijf in september van dit jaar officieel het eerste in eigen beheer geproduceerde biologische veevoeder zal afleveren. Met de biologische voerlijn, die een capaciteit heeft van 30 à 35 ton per uur en die goed is voor één à twee extra arbeidsplaatsen, is de Valk Wekerom klaar voor de toekomst.

Een vloeistoftank met een inhoud van 50 m3 wordt naar binnen getakeld.

De directe aanleiding voor de productie-uitbreiding is de sterk stijgende vraag naar biologische veevoeders. Die groeiende vraag leidde bij De Valk Wekerom in 2018 tot een omzetstijging van biologisch met ruim 30 procent. En de algemene verwachting is dat die groei door zal zetten. De nieuwe productielijn in Meppel is zo ingericht dat die groei probleemloos kan worden opgevangen. Voor de biologische voerproductie is een samenwerking opgezet met AgruniekRijnvallei, genaamd Bio-NL.

De pers wordt geplaatst.

In de vestiging wordt ook regulier veevoeder geproduceerd. De nieuwe productielijn is echter strikt gescheiden van de bestaande reguliere lijn. Dat geldt voor de laadstraat, de inname van de grondstoffen, de maal- en menglijn en de perslijn. Maar ook voor de premixen, mineralen en vloeistoffen. Het zijn twee volledig van elkaar gescheiden veevoederfabrieken onder één dak.

Maatwerk
Coöperatie De Valk Wekerom, met vestigingen in Lunteren en Meppel, produceert jaarlijks rond de 255.000 ton veevoeder. Dat gaat voor het overgrote deel naar pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders in de Gelderse Vallei en Noord-Midden-Nederland. De coöperatie levert al sinds 2001 biologische veevoeders aan haar afnemers, maar besteedde de productie ervan uit. Nu het bedrijf zelf de productie ervan in handen neemt, kan het snel inspelen op marktontwikkelingen. Bovendien kan De Valk Wekerom straks ook maatwerk leveren aan haar klanten die voor biologische veevoeders kiezen.

Voor meer informatie:

www.dvw.nl

Publicatiedatum: