Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer biologische landbouw bij Duitse staatsbedrijven

Bij 'Versuchsstation Neuhof' (gemeente Kaisheim, district Donau-Ries), een staatsdomein in Beieren, wordt per direct biologisch geteeld.
 
Landbouwminister Michaela Kaniber bezegelde onlangs het contract met biovereniging Naturland, waar het leer-, proef- en vakcentrum van de overheid in Kringell bij Passau ook reeds toe behoort. Beieren neemt met circa 10.000 bio-bedrijven en een biologisch landbouwareaal van bijna 345.000 hectare de toppositie in. 30 procent van alle Duitse bio-bedrijven is in Beieren gevestigd. Reeds in 2012 werd het deelstaatprogramma 'BioRegio Bayern 2020' voor de uitbreiding van de biologische landbouw in het leven geroepen.

Versuchsstation Neuhof omvat zo'n 190 hectare landbouwareaal en houdt zich al langere tijd met biologische landbouw bezig. Naar het motto 'biodiversiteit van de akker' werd er al in het verleden op Neuhof over alternatieven voor de teelt van energiegewassen geïnformeerd.

Bij Versuchsstation Neuhof worden omvangrijke reeksen van proeven voor de biologische landbouw doorgevoerd, bijvoorbeeld de teelt van zaaddragende leguminosen als eiwitleveranciers, veldproeven en de verder ontwikkeling van bloeigebieden. Op 28 juni vond hier nog een velddag biologische landbouw plaats, waarbij ge├»nformeerd werd over actuele veldproeven. 

Bron: www.agrarheute.com

Publicatiedatum: