Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jorge Alonso, Bonduelle Ibérica:

Bonduelle lanceert residuvrije groenten

73% van de Spanjaarden houdt bij zijn aankopen rekening met ethische- of duurzaamheidsfactoren. Tegemoetkomend aan deze vraag van de hedendaagse consument, presenteert Bonduelle suikermaïs 'zonder gewasbeschermingsmiddelen'.

Residuen van gewasbeschermingsmiddelen zijn resten van natuurlijke of kunstmatige stoffen die bedoeld zijn om gewassen te beschermen. De genoemde garantie betekent dat er geen enkele actieve substantie van niet-natuurlijk bestrijdingsmiddel is aangetroffen of dat de hoeveelheid zo klein is dat deze niet eens gemeten kan worden (0,01 mg/kg). Het bedrijf werkt samen met geaccrediteerde externe laboratoria die de garantie geven dat de suikermaïs vrij is van meetbare residuen. Met dit doel worden er meer dan 500 moleculen in de maïs geanalyseerd, waarmee de genoemde garantie volledig transparant is.“Bij Bonduelle zijn we toegewijd aan het beschermen van de toekomst van de planeet en willen we toonaangevend zijn in de sector van plantaardig voedsel", zegt Jorge Alonso, marketingdirecteur van Bonduelle Ibérica. "Deze nieuwe residuvrije maïs heeft een tweeledig positief effect: een gezonde voeding voor de consument en de bevordering van duurzame landbouw, die zoekt naar het beste van de natuur".

Al meer dan 160 jaar werkt Bonduelle samen met zijn telende partners aan de ontwikkeling van een duurzame landbouw. Om producten als deze residuvrije maïs te bereiken, stelt het bedrijf milieuvriendelijke teeltmethoden voor.

In 1996 sloot het bedrijf een agronomisch leveringscontract dat door 96% van zijn telers werd ondertekend en dat jaarlijks vernieuwd wordt. Op deze manier zet Bonduelle zich in voor het bevorderen van milieuvriendelijke landbouwtechnieken en het bieden van groenten van topkwaliteit.

Jorge Alonse geeft aan dat het verbouwen van voedsel met een residuvrije garantie de toepassing van alternatieve teelttechnieken vereist, zoals mechanisch rooien, biologische controle, het gebruik van anti-insectennetten, etc., evenals het bevorderen van nieuwe praktijken, zoals:

- Een realtime en betrouwbare controle op ongedierte met behulp van verschillende vangnetten.

- De selectieve behandeling van plagen door middel van nieuwe technologieën die alleen het aangetaste gebied behandelen (drones voor de identificatie en behandeling van plagen of satelliet geleide robots voor lokale behandeling).

- Periodieke bezoeken van agronomisch ingenieurs aan de percelen (iedere twee weken). In de afgelopen drie jaar heeft Bonduelle het aantal bezoeken met 20% verhoogd om zo goede resultaten te garanderen.

Het Franse familiebedrijf, dat in 1853 werd opgericht, is sinds 1988 in Spanje gevestigd. Bonduelle beschikt over een areaal van 130.000 hectare, verspreid over de hele wereld, en zet zijn groenten af in 100 landen, onder verschillende merken, afzetkanalen en technologieën. 

Met 54 eigen teelt- en verwerkingslocaties teelt het bedrijf dicht bij de klant en in de meest geschikte gebieden voor elk product.  

Meer informatie:

Bonduelle Ibérica 
Juan Manuel Dortez, communicatieverantwoordelijke                            C/ Isla Graciosa, 1-2o
28703 San Sebastián de los Reyes
T +34914585490
[email protected]
cuidarelplaneta.bonduelle.es

Publicatiedatum: