Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Spaanse biovakbeurs groot succes

Organic Food Iberia and Eco Living Iberia, de nieuwe internationale vakbeurs waar Spanje zo lang op heeft moeten wachten, is een overweldigend succes gebleken, zeggen de organisatoren Diversified Communications en IFEMA. 

De eerste editie, die eerder deze maand op 6 en 7 juni plaatsvond in de IFEMA Feria de Madrid, trok 5.240 bezoekers. Meteen nadat de deuren geopend waren, stroomde de beursvloer vol met leveranciers van biologische producten, eigenaars van natuurvoedingswinkels, retailers en groothandelaren om nog maar te zwijgen over de Spaanse pers die in groten getale aanwezig was op zoek naar de laatste trends op het gebied van biologische voeding en duurzame innovaties (waaronder eco-living en schoonheidsverzorging) van de 500 aanwezige exposanten. 

De vakbeurs, die uit moet groeien tot het belangrijkste evenement van het jaar voor de biosector, heeft vanaf het begin kunnen profiteren van overheidssteun, waaronder die van de ministeries van Landbouw van Spanje en Portugal. 

Carmen Crespo Díaz, minister van Landbouw van de Andalusische regering, José Miguel Herrero Velasco, directeur-generaal van de agrifoodsector, Fernando Miranda, secretaris-generaal voedsel en landbouw, Jaime Ferreira, voorzitter van AgroBio Portugal en Miguel João Pisoeiro de Freitas, staatssecretaris van Landbouw waren aanwezig bij de openingsceremonie van de vakbeurs op 6 juni.

Francisco Javier Maté, van het Spaanse ministerie van Landbouw,  zegt dat Organic Food Iberia and Eco Living Iberia mogelijkheden biedt op een zeer goed gereguleerde markt, die telers, bedrijven en overheid op één plaats bijeen brengt.

Carsten Holm, directeur van het Britse bedrijf Diversified, is enthousiast over de goede reacties op de eerste editie van de vakbeurs: "De biosector in Spanje en Portugal maakt een snelle groei door, waarbij Spanje zich al gepositioneerd heeft als de meest toonaangevende bioproducent binnen Europa."

“De consumentenbelangstelling groeit eveneens in hoog tempo. Het lijdt geen twijfel dat deze regio belangrijk is voor de teelt van biologische en duurzame voeding. We waren er daarom van overtuigd dat deze vakbeurs aan zou slaan. We hadden echter niet verwacht dat het evenement zo goed ontvangen zou worden door zowel de exposanten als de duizenden aanwezige afnemers. Het voelde meteen al als een gevestigd evenement met een geweldige sfeer waarvan iedereen zei dat ze er te lang op hadden moeten wachten."

"In de meer dan 30 jaar dat we vakbeurzen organiseren, was dit zonder twijfel de meeste succesvolle introductie ooit. Ik weet zeker dat dit evenement zichzelf verder zal ontwikkelen tot een vakbeurs waar men niet omheen kan, niet alleen voor Spanje en Portugal maar ook ook internationaal," zegt hij. 

“Indrukwekkende vertegenwoordiging van Spaanse biosector”
De reacties op de beursvloer waren vol lof over het evenement, zo ook die van toonaangevende retailers, afnemers en exposanten.

"Het is een evenement met een indrukwekkende vertegenwoordiging van de Spaanse biosector. We hopen in de toekomst ook meer producenten uit het buitenland te mogen verwelkomen zodat we kunnen ontdekken wat er op andere markten gebeurt. De vakbeurs was een doorslaand succes voor ons en ik zou de organisatoren van ook graan willen bedanken," aldus Raquel Herzog, manager biomarkt bij Carrefour. 

"De deelname aan Organic Food Iberia was een geweldige ervaring. Het werd tijd dat Spanje als grootste bioproducent in Europa een vakbeurs als deze kreeg. Het land verdient het en voor ons professionals is het daarnaast heel interessant. Ik trof een zeer breed scala aan producten en exposanten aan en zal volgend jaar zeker opnieuw aanwezig zijn," zegt Rocio Babio Rios van Gadisa Retail. 

"We hebben hier een enorme variëteit aan producten ontdekt en zijn dan ook zeer tevreden over ons bezoek. Er waren ook enkele verrassende producten bij, zoals oliën en frisdranken, die interessant kunnen zijn voor onze klanten. We komen volgend jaar dan ook graag terug," zegt Leonardo Gómez Foronda, kok van Chateauform. 

Standhouder Javier Rees van Reed Export Consulting: "Ik wil iedereen bedanken die ons de kans heeft gegeven om deel te nemen aan deze zeer succesvolle vakbeurs. De feedback, die wij van exposanten en kopers kregen, was enorm positief. De Spaanse biosector zat te springen om een professionele vakbeurs als deze en we hopen ook op volgende edities aanwezig te kunnen zijn."  

"Organic Food Iberia is een geweldige gelegenheid om veel mensen uit de sector te bereiken. Het evenement is ook nuttig voor de wijnsector omdat kleine bedrijven zich hier kunnen presenteren. We komen ook volgend jaar zeker terug!," zegt standhouder Rocío Pinto van Marqués de Riscal. 

Highlights van het evenement
Er vonden meer dan 60 educatieve sessies over tal van onderwerpen plaats: Organic Talks, Wine Talks, Eco Living Talks en La Cocina “Alimentos de España”, gesponsord door het Spaanse ministerie van landbouw. Bekende en gerenommeerde koks gaven kookdemonstraties van de beste biorecepten, terwijl toonaangevende mensen uit de sector hun visie op biologische wijn, landbouw, plattelandsontwikkeling, klimaatverandering, biologisch afbreekbaar plastic, voedselverspilling, etc. deelden.

De New Product Showcases trokken veel aandacht van het publiek. Veel producten beleefden hun première op het evenement, zodat de aanwezige kopers een indruk konden krijgen van de nieuwste trends op het gebied van productontwikkeling. Bovendien konden zij op 6 juni stemmen op hun favoriete producten. De winnaars werden tijdens een speciale ceremonie met een award onderscheiden.

 

Voor meer informatie:
Sharna Waid
Tel: +44 (0)1273 645144
www.divcom.co.uk 
www.organicfoodiberia.com
www.ecolivingiberia.com  

Publicatiedatum: