Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-landbouwaandeel nu 9,1%

Duitsland: 12% van de landbouwbedrijven inmiddels biologisch

De biologische landbouw in Duitsland groeit verder. Het aandeel van de biologische landbouw binnen het totale landbouwareaal steeg tot aan het einde van afgelopen jaar naar 9,1%, blijkt uit cijfers van de 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE). Eind 2017 lag dit percentage nog op 8,2%. In Saarland is het aandeel biologisch landbouwareaal het grootst met 16,5%. Daarna volgen Hessen met 14,7% en Baden-Württemberg met 14%. In Noordrijn-Westfalen is het aandeel een stuk kleiner. Dit lag hier eind 2018 op 5,9%. Hekkensluiter is Nedersaksen met 4,1%.

Meeste bio-bedrijven in Baden-Württemberg
In heel Duitsland zijn 32.000 bio-landbouwbedrijven te vinden. Hiermee is 12% van de landbouwers biologisch. In 2017 lag dit percentage nog op 11%. Baden-Württemberg heeft de meest bio-bedrijven van Duitsland. Meer dan 9.000 bedrijven teelden hier in 2018 biologisch. Ter vergelijking: in Noordrijn-Westfalen werkt is 7% van alle landbouwbedrijven biologisch. Alleen in Nedersaksen is het percentage met 5,4% nog lager.

Klöckner ziet 20%-doel bevestigd
De Duitse Bondsregering heeft zich ten doel gesteld om het aandeel van het biologisch landbouwareaal aan het totale landbouwareaal tot 2030 te vergroten naar 20%. Landbouwminister Julia Klöckner ziet de toename van de biologische landbouw dan ook als bevestiging. "Onze steuninstrumenten werken, het bio-aandeel groeit“, zo becommentarieerde ze de cijfers. Niet alleen de vraag van de consumenten naar bio-levensmiddelen stijgt, ook steeds meer telers willen overstappen op biologische landbouw, aldus Julia Klöckner. "Ook omdat het zich loont voor de landbouwbedrijven en we doelgericht financiële steun bieden en onderzoek doen", zei Julia. In de nationale begroting heeft het BMEL de subsidie voor de biologische landbouw verhoogd van 20 naar 30 miljoen euro per jaar.

Publicatiedatum: