Dankzij nieuw teeltbedrijf in Sevilla wordt het seizoen tot wel 20 weken verlengd

Spanje: HaciendasBio verwacht 7.800 ton biologisch steenfruit te oogsten

HaciendasBio, de grootste producent en exporteur van bio-AGF in Spanje, verwacht dit seizoen 7.800 ton biologisch steenfruit te oogsten. Het seizoen begon half april en duurt zo'n 20 weken.

Dankzij het nieuwe teeltbedrijf La Falamosa in Sevilla kan het bedrijf haar seizoen vervroegen ten opzichte van andere regio's, zoals Extremadura en Catalonië, waar het seizoen in mei is begonnen.

Het bedrijf exporteert zo'n 50% van haar steenfruit naar Duitsland. Het overige deel wordt afgezet in Spanje en andere EU-landen, waaronder Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Voornaamste teeltgebieden voor steenfruit
HaciendasBio doet grondig onderzoek naar gebieden voor de steenfruitteelt om haar seizoen tot het maximum te rekken. La Falamosa in Sevilla heeft een vochtig klimaat en temperaturen die de vroege rijping van perziken en nectarines bevorderen. In Andalusië is er weinig verschil tussen dag- en nachttemperaturen, waardoor het steenfruitseizoen met zo'n twee weken kan worden vervroegd.  De overige boomgaarden van het bedrijf bevinden zich in Catalonië en Zaragoza, waar de koudere winters een late start van het seizoen mogelijk maken.

De 60 ton afkomstig uit de nieuwe Andalusische boomgaarden van het bedrijf vullen die van andere teeltlocaties aan. Het grootste deel van de oogst, ongeveer 6.440 ton, komt uit Extremadura, waar het bedrijf 10 boomgaarden in Badajoz heeft (Chaparrito, Concejiles, Corchuela, Guareña, La Albuera, La Floriana, Palos de Guadiana, Pesquero Verde, Santa Maria enTraventosa). Op het teeltbedrijf Montsuar in Catalonië zal 300 ton worden geproduceerd en de oogst van het teeltbedrijf Valleluz in Zaragoza wordt op 1.000 ton geraamd. 

 

 

Voor meer informatie:
Estefania Pino 
e.pino@romanrm.com  
93 414 23 40
Meritxell Comas 
m.comas@romanrm.com  
93 414 23 40


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven