Eerste resultaten maatregelen tegen fraude biologische producten

In 2018 besloot de Europese Commissie samen met Europol een gerichte actie te ondernemen tegen fraude met biologische producten. Het doel van deze operatie was om de reputatie van het biologische logo van de Europese Unie te beschermen. Inmiddels zijn een aantal administratieve en strafrechtelijke procedures gestart, producten in beslag genomen, mensen gearresteerd en exploitanten geschorst. Onderzoeken zijn nog gaande en verdere resultaten zijn in de komende maanden te verwachten. 

De actie van de Europese Commissie en Europol onder de naam OPSON VIII was gericht op het identificeren van kwetsbare punten binnen de biologische keten en gericht op complexe internationale ketens. Er werden vermoedens van fraude en valse certificering onderzocht, waarbij voedsel en diervoeders in aanzienlijke hoeveelheden geïmporteerd werden die vervolgens onder het Europese biologisch label gedistribueerd zouden gaan worden.

Bron: Europese Commissie via AgriHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.