Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veldworkshop op de BioVelddag 2019:

Gangbare inputs in Bio: (on)nodige risico's? Of een noodzaak voor de kringloop?

Op de BioVelddag 2019 (20 juni) zal ook dit jaar weer een tal aan workshops gegeven worden. Één van die workshops gaat over de discussie omtrent gangbare inputs in de biologische landbouw en wordt om 14:30 uur gegeven door Gerdine Kaptijn van Bionext.

De biologische landbouw biedt ruimte voor een beperkt gebruik van gangbare inputs, zoals stro, veevoer en mest. Hierbij het risico van de residuen die een ondernemer mogelijk insleep op zijn bedrijf door gangbare inputs te gebruiken. Daarmee worden grote vraagtekens gezet bij het risico op residuen bij het gebruik van gangbare inputs.

Bionext is in samenwerking met Biohuis een project gestart over de risico's die een rol spelen bij gangbare inputs in de biologische productie. Er is een brede inventarisatie gedaan bij de verschillende sectoren en in kaart gebracht welke inputs het meest gebruikt worden, welke opvallend zijn en van welke we zo snel mogelijk af willen. In deze workshop worden kort de resultaten van deze inventarisatie verteld en nemen we je mee in de vervolgstappen van het project. Kom luisteren en meedenken om 14:30 uur bij de veldworkshop 'Gangbare inputs in Bio; (on) nodige risico's?'

Biohuis en Bionext zijn op de BioVelddag gezamenlijk aanwezig in een pagodetent op het centrale veldplein van de BioVelddag. Ook de veldworkshop wordt op het centrale veldplein gehouden.

Heeft dit uw interesse gewekt en wilt u meer weten over het programma van de BioVelddag? Kijk voor meer informatie op de website: www.biovelddag.nl en download het programma.

Publicatiedatum: