Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Urban farm ontvangt eerste biologische certificering van Singapore

"We willen toonaangevend zijn in de agrifoodsector"

Fans van minigroenten van Sky Greens kunnen nu zeker zijn dat ze zijn gekweekt zonder het gebruik van kunstmest of pesticiden. Sky Greens, een urban farm in Lim Chu Kang, is bekroond met 's werelds eerste nationale norm voor biologische groenten geteeld in stedelijke omgevingen. Deze is ontwikkeld om in Singapore de belangrijkste uitdagingen aan te pakken, zoals beperkt land, gebrek aan bodem en water en hogere operationele kosten van energiebeperkingen voor consumptie en mankracht.

Sky Greens ontving de Singapore Standard 632 (SS 632) voor biologische certificering van primaire producten van certificeringsinstantie Control Union Certifications op dinsdag (11 juni). De certificering is ontwikkeld door het Food Standards Committee van de Singapore Standards Council met de ondersteuning van de Singapore Manufacturing Federation-Standards Development Organization en Enterprise Singapore. Urban farms over de hele wereld, waaronder importeurs, exporteurs en detailhandelaren, kunnen de SS 632-certificering aanvragen.

Dr. Allan Lim, voorzitter van de Food Standards Committee, zei dat de certificering het vertrouwen van de consument in lokale producten zou vergroten, maar het zou ook de agrifoodsector in Singapore een zeker niveau van erkenning geven. "We willen toonaangevend zijn in de agrifoodsector en we willen ook een zekere mate van zelfvoorzienendheid bereiken. Om dat te bereiken en om boeren concurrerend te laten zijn, hebben we normen als deze nodig om hun imago te verbeteren. Dat maakt ze ook meer internationaal concurrerend. De certificering kan lokale urban farms toelaten uit te breiden naar markten buiten Singapore. Met een nationale biologische certificering kunnen lokale urban farms bijvoorbeeld op voet van gelijkheid staan ​​met de VS", zei Dr Lim.

Snelle groei
"De mondiale markt voor biologische voedingsmiddelen en dranken zal naar verwachting groeien tot 320 miljard USD in 2025, met de snelste groei die wordt verwacht in de Pacifische regio Azië", aldus Minister van MEWR Masagos Zulkifli. "In Singapore is er een groeiend consumentenbewustzijn en de bredere beschikbaarheid van biologische producten heeft bijgedragen aan de toenemende vraag naar biologisch voedsel", zei hij. De heer Masagos heeft ook aangekondigd dat de Singapore Food Agency 'Clean-Green Standards' zal ontwikkelen voor stedelijke groentenbedrijven die voldoen aan hoge normen, maar niet strikt biologisch zijn. "Dit zal boerderijen herkennen die veilige, kwalitatief hoogwaardige en voedzame groenten produceren in een schone, resource-efficiënte omgeving zonder gebruik van pesticiden. De standaarden zullen worden ontwikkeld met de industrie, academici en consumenten."

Sky Greens oogst elke dag 500 kg producten zoals mini cai xin, jie lan en Chinese kool die worden verkocht bij FairPrice Finest-winkels. Minister van Milieu en Waterbronnen Masagos Zulkifli, die getuige was van de presentatie van de certificering, merkte op dat de toenemende vraag naar biologisch voedsel groeipotentieel heeft voor lokale boerderijen.

Meerkosten
De nieuw gecertificeerde mini-groenten die vanaf woensdag (12 juni) te koop zullen zijn, zullen 50 tot 60 procent meer kosten. Momenteel kost 150 g groenten $ 2,75. Om pesticiden te vermijden, begon Sky Greens in 2017 met de productie van minigroenten. Groenten van normale grootte hebben 40 dagen nodig om volwassen te worden, maar de groenten op de boerderij worden geoogst wanneer ze kleiner zijn, tussen dag 21 en 24, voordat er insecten verschijnen. Sky Greens kweekt nu alleen nog maar mini-planten, die meer voedingsstoffen bevatten dan volwassen planten. De gewassen worden gekweekt in organische compost bestaande uit gerecyclede Nespresso-koffiedik, kippenmestkorrels van lokale boerderijen en plantaardig afval van Sky Greens. Ook een aantal andere urban farms, waaronder de indoor farm van Panasonic, hebben belangstelling getoond voor de SS 632-certificering.

Bron: ministerie van LNV

Publicatiedatum: