Harald Oltheten, biodynamisch fruitteeltbedrijf de Ring:

"Kruisbessen kunnen gelukkig goed tegen Nederlandse weersomstandigheden"

De drukte in de boomgaard van biodynamisch fruitteeltbedrijf de Ring in het Zeeuwse Oud-Sabbinge is weer begonnen, nu naast de rode bessen ook de geelgroene kruisbessen weer geplukt kunnen worden.

Harald Oltheten van de Ring is, ondanks zijn doorgaans nuchtere kijk, toch een tikje opgelucht: "De kruisbessen hebben de zeer stevige buien van de afgelopen periode goed doorstaan. Kruisbessen kunnen gelukkig goed tegen de Nederlandse weersomstandigheden, hebben we gemerkt."

En de Nederlander begint de sappige en erg gezonde kruisbessen van eigen bodem steeds meer te waarderen, zo blijkt uit de gestaag stijgende verkoopcijfers van Nautilus Organic voor dit fruit in de afgelopen drie jaar.

Biodynamisch geteeld door Harald en Margreeth Oltheten

Boomgaard de Ring van Harald en Margreet Oltheten bestaat inmiddels 26 jaar. Al die tijd wordt er al biodynamisch geteeld door het bevlogen koppel.

Dat betekent dat de kruisbessen zowel biologisch als Demeter gecertificeerd zijn.

Voor meer informatie over deze Demeter kruisbessen: sales@nautilusorganic.nl, www.nautilusorganic.nl/dering, telefoonnummer: 0321 328040


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.