Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse bio-bananentelers krijgen koelcel van regering

De 202 leden van een associatie voor bio-bananentelers in het Peruaanse Valle del Chira (APROBOVCHIRA) beschikken al over de infrastructuur en technologie die de exportmarkt vereist. De landbouworganisatie heeft een koelcel voor biologische bananen geopend, die medegefinancierd werd door het Ministerie van Landbouw, door middel van het Compensatieprogramma voor Concurrentievermogen.

De koelcel heeft de capaciteit om twee containers biologische bananen in te bewaren: zo'n 40 ton. De partners beperken hiermee hun kosten, doordat ze deze service niet uit hoeven te besteden. AGROIDEAS investeerde 586.655,12 sol (€156.187) in dit project, dat onderdeel uitmaakt van het Businessplan voor technologische innovatie. Dit plan omvatte tevens de implementatie van een bemestingsplan, de levering van een vrachtwagen en bestelwagen, de bouw van vijf verpakkingscentra, de uitbreiding van het palletiseercentrum, training, en technische assistentie.

Biologische exportbanaan
"Dankzij AGROIDEAS konden we beginnen met de innovatieprocessen en de aankoop van infrastructuur en apparatuur, stappen waarvan de importeurs wilden dat we die namen. Het programma heeft ons geholpen om de technische capaciteiten van de verpakkingsmedewerkers en van de telers te versterken", stelt Kelvin Atoche, woordvoerder van de organisatie.

De verbeteringen hebben het mogelijk gemaakt dat de landbouworganisatie momenteel tot 11 containers biologische banaan per week kan leveren. Op dit moment exporteert APROBOVCHIRA rechtstreeks naar Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Verder beschikt de associatie over de GlobalGAP en de Fairtrade certificering. In 2018 bereikte de organisatie een afzet ter waarde van 8.687.000 dollar (FOB-waarde).

Publicatiedatum: