Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demeter Members Assembly in Nederland

Ruim 50 deelnemers uit 24 landen bezoeken deze week Nederland voor de jaarlijkse Members Assembly waar gesproken wordt over de koers voor het keurmerk Demeter en alles wat hier wat betreft voorwaarden, marketing, lobby, training en ontwikkeling bij komt kijken. Het gastland is dit jaar dus Nederland waar ook een aantal excursies worden gehouden. Vrijdag werden de fruittuinen van weat- en geitenboerderij Ridammerhoeve bezocht en op de zaterdag Stadsboerderij Almere en GAOS. De Members Assembly wordt gehouden in Doorn en afgesloten op woensdag 19 juni. Voorzitter van Demeter Internationaal Is Helmy Abouleish, van het Egyptische SEKEM.

Links een foto van het bezoek aan de fruittuinen, rechts bij GAOS.

Voorafgaand aan de excursies kwamen het bestuur van Demeter Internationaal en Demeter Nederland bijeen voor een uitgebreide kennismaking en bespreking van de belangrijkste ontwikkelingen. Met name door introducties van Demeter in Duitse supermarkten is de markt sterk in beweging. Er wordt overal gewerkt en nagedacht over invoering van sociaaleconomische voorwaarden, ook in Nederland om te zorgen dat Demeter niet alleen ecologisch gezien een topkeurmerk is, maar ook pionier op het sociaaleconomische vlak.

Voor meer informatie: www.stichtingdemeter.nl 

Publicatiedatum: