Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16 juni 2019

Extra feestelijke Open Dag bij Overesch

Zondag 16 juni opent Overesch Ecologische Landbouw van 10.30 tot 16.00 uur haar (stal-)deuren. Het belooft een extra feestelijke Open Dag te worden met livemuziek, Oud-Hollandse spelen, huifkartocht en heel veel kraampjes. Ook ontbreekt het stokbroodje bakken bij het vuur niet.

Er wordt flink uitgepakt die zondag, want stiekem is het eigenlijk een jubileum-Open Dag. Een kwart eeuw geleden schakelde de familie Overesch namelijk met de akkers over op de biologische manier van produceren. In 2002 werd er ook met de varkens overgegaan op biologisch. De skybox met zicht op de varkensstallen en de prachtige winkelruimte zijn mooie aanvullingen. Er wordt geboerd in harmonie met de natuur, eigenlijk zoals de voorouders van vader Jan en zoon Rick Overesch begin 19e eeuw al deden. "Al doen we het tegenwoordig natuurlijk op een moderne manier," lachen de twee.

Tijdens de Open Dag kan iedereen komen proeven, ervaren, zien en leren. Vanzelfsprekend kun je bij de biggen en varkens kijken. Op het land is er ook genoeg te beleven tijdens de wildplukwandeling Eten uit de Natuur met IVN Nijverdal. "Dat was bij de Open Dag van vorig jaar echt een groot succes," vertelt Rick. Verder leiden kinderen van De Gouden Emmer bezoekers rond in hun schooltuinen. Ook hebben de leerlingen een kraam met eigen oogst. Naast de eerder genoemde huifkartocht en het broodjes bakken kunnen kinderen terecht op het springkussen en bij Oud Hollandse spelletjes. Wat te denken van stelten lopen, hinkelpot of tollen? Dorsclub Haarle laat zien hoe het dorsen vroeger ging. Proeven kan bij kok Paul Herbrink die graag vertelt over lekker eten en koken. Natuurlijk is er koffie, thee en de overbekende én heerlijke broodjes Overesch-hamburger.

En er is een gezellige markt. Zo geeft Het Natuurlijk Huus voorlichting over ondermeer duurzaam wonen, bouwen en biodiversiteit. Dat laatste item sluit goed aan bij de kraam van Bijenvereniging Imelda uit Raalte waar imkers laten zien hoe bijen leven. Verder is de Bloementuin van de Stadshoeve er met plantgoed en bloemen. "Machtig mooie boeketten," aldus Jan. "Deze biologische bloemist van de Zwolse Stadslanderijen neemt ook stekken van vaste planten mee." The New Country Ramblers zorgen voor live countrymuziek. In de winkel zijn er verschillende leuke aanbiedingen. Wat te denken van de biologische wijnen van Neleman? Probeer vooral de Viognier Verdil. Onno Kleyn gaf deze frisse witte wijn in de Volkskrant een 9. Al met al een stampvol programma waarvoor iedereen van harte uitgenodigd is.

Zondag 16 juni: 10.30 – 16.00 uur Open Dag Overesch Ecologische Landbouw, Hondemotsweg 40 te Raalte.

Voor meer informatie:

www.overesch.nl 

Publicatiedatum: