Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gongslag live uitgezonden op RTL Z

Amsterdamse beurs geopend door Stichting KidsProef

Stichting KidsProef heeft afgelopen maandag 10 juni op uitnodiging van Euronext Amsterdam de beurs geopend. Dit om meer aandacht te vragen voor het initiatief. Kidsproef is een gratis educatief lesprogramma over verantwoorde voeding.

De Smaakspecialist plaatste op Linkedin het volgende berichtje en foto: "Wat een bijzonder moment voor onze stichting KidsProef gisterochtend. KidsProef was door Euronext Amsterdam uitgenodigd om de beurs te komen openen en zo meer aandacht te creƫren voor het initiatief! De gongslag werd live uitgezonden op RTL Z en is terug te kijken via www.rtlxl.nl!"

Meer over KidsProef

De impactorganisatie de Smaakspecialist is van mening wanneer kinderen zich bewust worden van verantwoorde voedingskeuzes, zij beter voor zichzelf en de rest van de wereld zullen gaan zorgen. Vandaar het initiatief KidsProef.

We leven in een wereld waar miljarden mensen wonen en het inwonersaantal stijgt iedere dag weer. In 2050 zullen er naar schatting maar liefst 9 miljard mensen op de wereld wonen! De aarde groeit helaas niet mee en het zal een grote uitdaging worden om al deze miljarden mensen te kunnen blijven voeden in de toekomst.

Waar beter te beginnen dan bij de jonge generatie? Zij zullen later het meeste te maken krijgen met deze uitdaging. Het is dus van belang dat de jonge generatie voldoende wordt ingelicht over het maken van verantwoorde keuzes. Door verantwoorde keuzes te maken, kunnen we over tientallen jaren onszelf nog steeds voorzien van eten en drinken.

Kidsproef is een gratis educatief lesprogramma over verantwoorde voeding. Dit lesprogramma is opgezet vanuit levensmiddelenbedrijf De Smaakspecialist. De social venture de Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Ze geloven in de kracht van biologische voeding en haar positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld. 

Het lesprogramma is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8. De les gaat over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu met de onderwerpen voeding, biologische voeding en suiker. Inmiddels zijn er al duizenden kinderen in Nederland KidsProef.

Voor meer informatie: www.kidsproef.bio 

Publicatiedatum: