Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Antwoord op groeiende vraag naar gezonde voeding"

Belgisch zaadveredelingsbedrijf gaat over op bio-teelt

Het zaadveredelingsbedrijf NV Roger Maes uit Kortrijk (België) dat onder de merkennaam Maes Seeds zijn producten verhandelt, heeft beslist om zijn volledig groenten en kruiden zadenassortiment over te zetten op biologische teelt. Hierdoor komt Maes Seeds tegemoet aan de stijgende vraag naar biologische producten.

Francis Maes, gedelegeerd bestuurder van NV Roger Maes: "Door onze decennia lange ervaring in de veredeling van zaden zijn wij erin geslaagd om hoog kwalitatieve en ziekte resistente zaden te ontwikkelen voor de markt van professionele tuinders. Door onze beslissing om onze productie om te zetten naar biologische teelt, willen we een antwoord bieden op de groeiende vraag naar gezonde voeding. Het laat onze klanten toe om in te spelen op de marktvraag en de toegevoegde waarde te verhogen." 

Het proces van biologische teelt bij NV Roger Maes is ondertussen volledig opgestart. De eerste product variëteiten worden in het najaar op de markt gebracht. Vanaf het volgend jaar zullen ook de andere variëteiten beschikbaar zijn.

Over NV Roger Maes:
NV Roger Maes is het enige Belgische bedrijf dat actief is in de zaadveredeling in de tuinbouw. De producten worden op de markt gebracht onder de merkennaam Maes Seeds. NV Roger Maes helpt professionele tuinders wereldwijd door zowel hybride als op kweekvarianten te ontwikkelen voor het oogsten van hoogwaardige groenten. Specialiteiten zijn prei, peterselie, knolselder, groene selder, schorseneren, rucola, kervel, grondwitloof, bosui, knoflook, struikbonen en veldsla. Voor de kruiden zijn dat koriander, dille en basilicum.

Voor verdere informatie: Francis Maes, gedelegeerd bestuurder NV Roger Maes

Publicatiedatum: