IVN Natuureducatie en Sprinklr lanceren 'Tuiny Forest'

"Daarnaast creëer je een fijne plek voor bijen, vogels en insecten en dus goed voor de biodiversiteit"

Aan de vooravond van de Nationale Tuinweek (8 t/m 16 juni 2019) introduceert IVN Natuureducatie in samenwerking met Sprinklr het 'Tuiny Forest'. Een compleet pakket van inheemse bomen, struiken en kruiden voor in de tuin.

Maarten Bruns, projectleider bij IVN: "Afgelopen jaar werden we verrast door aanhoudende droogte waar mensen, dieren en planten veel last van hadden. Experts voorspellen ook voor 2019 een droge en hete zomer. Steeds meer Nederlanders hebben een betegelde tuin en zitten daardoor in een soort oventje. Het planten van een Tuiny Forest geeft direct verkoeling én meer leven in je tuin."

In 2015 plantte IVN het eerste Tiny Forest: een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Inmiddels liggen er al tientallen Tiny Forests in de openbare ruimte door heel Nederland. Al snel ontstond de wens om nog meer de buurt in te komen, de tuin in zelfs. Maarten Bruns: "Ons motto is: tegels eruit, groen erin. Maar niet iedereen weet hoe je dit vergroenen aanpakt. Daarom bieden we mensen een compleet pakket aan dat past in bijna elke tuin. Een Tuiny Forest is makkelijk zelf aan te leggen en helpt hittestress en droogte tegen te gaan. Daarnaast creëer je een fijne plek voor bijen, vogels en insecten en dus goed voor de biodiversiteit. We helpen mensen om zelf hun tuin prettiger te maken, terwijl ze bijdragen aan het oplossen van ingewikkelde problemen."

IVN werkt voor het pakket samen met Sprinklr. Liedewij Loorbach, medeoprichter van Sprinklr: "Wij willen mensen er graag bewust van maken dat het goed is om te kiezen voor planten die gekweekt zijn zonder conventionele beschermingsmiddelen en mensen ook de kans bieden om onbespoten planten te kopen. Die zijn nog maar weinig te krijgen in de tuincentra. Ons doel is om Nederland duurzaam te vergroenen en daarom is deze samenwerking met IVN zo te gek. Tuiny Forest geeft echt een boost aan een groen en biodivers Nederland."

Een Tuiny Forest bestaat uit een mix van biologisch gekweekte, inheemse planten. Inheemse planten hebben zich na de laatste ijstijd spontaan in Nederland gevestigd. Ze zijn beter bestand tegen ziektes en trekken meer bijen, vlinders en vogels aan dan exotische planten. Een Tuiny Forest kost € 169,95 en is te bestellen via de website van Sprinklr.

Bron: IVN Natuureducatie 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven