Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schlosser Gemüse: koel weer beïnvloedt de actuele afzet

"Vraag naar bio-groenten uit de Pfalz is in het buitenland nog beperkt"

Bij de grotere Duitse groentenleveranciers zijn de uitwerkingen van het koele weer in mei duidelijk te merken. Ook in de Pfalz wordt de afzet heel duidelijk beïnvloed: vooral bij koolgroenten zijn de prijzen momenteel erg hoog, want door de hittegolf van afgelopen jaar staan er momenteel minder producten ter beschikking. Verder is er door het koele weer weinig vraag naar sla uit de Pfalz. "Het is natuurlijk te koud om buiten te barbecueën. Dat merkt men al bij de afzetcijfers. De afzet van radijs en bosuien gaat daarentegen omhoog. In z'n totaliteit is de marktsituatie dus ook niet slecht"

Bio-producten vormen de actuele ontwikkelingscategorie bij Schlosser Gemüse. Ook in de Pfalz nemen de teelt van bio-producten en de  verkoopbare hoeveelheid jaarlijks toe. "We hebben in de afgelopen jaren flink uitgebreid. Zo bieden we dit jaar voor het eerst bio-courgette aan en ook bio-knoflook wint aan betekenis. Bij de wortelen bestaat ongeveer de helft van ons assortiment reeds uit bio-producten", zegt verkoopleider Bruno Handwerker van Schlosser Gemüse. 


Vollegrondsgroenten in aantrekkelijke verpakking.

Ondanks de toegenomen vraag naar bio-groenten speelt het gespecialiseerde assortiment bij de exporthandel slechts een beperkte rol, ziet Bruno. "We krijgen nauwelijks specifieke aanvragen voor bio-producten. Alleen als er sprake is van een overschot wordt de ene of andere partij afgenomen."


Wortelen zijn qua hoeveelheid het hoofdproduct van het traditiebedrijf uit de Pfalz.

Voor meer informatie:

Gemüsebau Schlosser GdbR
Ziegeleistrasse 8
D-67105 Schifferstadt
Tel. +49 (0) 62 35 / 49 32-0
Fax +49 (0) 62 35 / 49 32-10
info@schlosser-gemuese.de 
www.schlosser-gemuese.de   

Publicatiedatum: