Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordaantal Franse bedrijven schakelt om naar biologisch

In Frankrijk, de grootste landbouwproducent in de EU, kwamen er vorig jaar 5.000 biologische agrarische bedrijven bij. Deze groei overtreft die van 4.200 in zowel 2016 als 2017, laat het Agence Bio in haar jaarlijkse marktrapport weten. 

Hiermee is het aantal biologische agrarische bedrijven met 13% gegroeid naar 41.600, ofwel 9,5% van alle Franse agrarische bedrijven. Het bio-areaal groeide met 17% naar 2 miljoen hectare, wat neerkomt op 7,5% van het totale landbouwareaal. Het areaal van de biologische tuinbouwsector groeide met 31% naar 514.000 hectare, ofwel 4,3% van het totale tuinbouwareaal. 

Teler Philippe Henry, tevens voorzitter van Agence Bio, zegt dat de tuinbouwsector het voortouw neemt. "Voorheen was het niet gebruikelijk om de omschakeling naar bio te maken maar nu is dit heel normaal."

De zwakke prijzen voor conventioneel graan, subsidies voor de biologische teelt en investeringen waren voor veel telers aanleiding om de omschakeling naar de biologische teelt te maken, zegt Agence Bio. 

Reuters.com  bericht dat de oppervlakte van het bio-areaal in Frankrijk echter nog maar de helft van het streefpercentage van 15% bedraagt, dat de Franse regering voor 2022 heeft gesteld.

Publicatiedatum: