Sommige fabrikanten knoeien met eten. Vooral in landen met minder strenge controle is dat schering en inslag. We publiceerden vorig jaar dat een Indiase AGF-handelaar druiven blauw spoot omdat die meer opleverden dan de witte. Deze filmmaker laat zien hoe je chemische kaas van echt kunt onderscheiden, gekleurde zoete aardappelen om ze er frisser uit te laten zien of gewaxte paprika's. Oordeel zelf.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
KCB: Documentcontrole bij verleggingen vanaf 8 december niet meer op afstand
-
"Hoge gehaltes van de ‘forever chemical’ TFA in pepernoten en alledaagse graanproducten"
-
"Problemen ontstaan vaak al bij de bron en dan kun je ze later niet meer makkelijk oplossen"
-
7 op de 10 Europeanen hebben vertrouwen in nationale en Europese autoriteiten wat betreft voedselveiligheid
-
RASFF: Ochratoxine A in gedroogde biologische moerbeibessen uit Turkije
-
Vernieuwde toepassing biedt meer transparantie in de voedselveiligheid van Belgische handelszaken
-
RASFF waarschuwt voor poepbacterie E. coli in biologische taugé uit Oostenrijk
-
Terugroeping: Biologische lasagne
-
Terugroeping: Gerookte tofu
-
Terugroeping: Vegan protein pudding nougat praliné