Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Feest van specialties

Rungis viert 150 seizoenen in 30 jaar

Tholen – Uitgaande van de kracht van elk seizoen, deelt Rungis het jaar niet in vier maar in vijf seizoenen op: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Bij het dertigjarig bestaan van de in groenten en fruit gespecialiseerde horecagroothandel werden daarom maar niet 120 maar 150 seizoenen gevierd. Het team, de telers en leveranciers van Rungis zorgden ervoor dat het de gasten afgelopen maandag 3 juni aan niets ontbrak tijdens de Rungis Food Fair op Landgoed Vollenhoven.


Yoram, Francis, Gert Jan en Anne Fleur van Rungis brengen een toast uit op 150 seizoenen

Klik hier voor de fotoreportage

Innovatie is de kracht van Rungis, benadrukte eigenaren Gert Jan, Francis en Yoram Zonneveld. "Jaarlijks worden er een flink aantal producten aan het assortiment toegevoegd maar ook in logistiek, inspiratie, snelheid en flexibiliteit verbeteren we continu", zei Gert Jan. Rungis heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de snijkeuken. De krapte aan personeel zorgt ervoor dat chefs een aantal bewerkingsstappen uit wil besteden. In vier jaar tijd is de snijkeuken van Rungis daardoor al twee maal uitgebreid en binnenkort start de derde uitbreiding naar 600 vierkante meter.


De Rungis Food Fair werd gehouden op Landgoed Vollenhoven in De Bilt

Tijdens de Food Fair konden gasten kennis maken met de voorbewerkingstechnieken uit de snijkeuken, waaronder sousvide gegaarde producten, fruitspiesen en slamixen. "We kunnen precies op maat leveren", vertelt manager snijkeuken Robert Bovens. "Iedere chef heeft zijn eigen receptuur en wil verse producten. Kan niet, dat kennen we niet bij Rungis, we werken 24/7 om ‘just in time’ te kunnen leveren."

Klik hier voor de fotoreportage van de telers en leveranciers

De Food Fair was een feest van specialties. Chefs konden 30 Rungis telers en producenten ontmoeten en het verhaal achter de producten leren kennen. Van Nederlandse ambachtelijke friet tot zeewieren en speciaal veredelde witte aardbeien tot witte paprika, maar ook zilte groenten uit Portugal, micro leafs uit Duitsland en de lijn Rungis Japanse producten.


Chefs in spe kookten zonder elektriciteit

Leerlingen van de Cas Spijkers Academie in Nijmegen kookten op de Rungis Food Fair een examenopdracht. Vijf teams van chefs in opleiding werden gekoppeld aan telers van Rungis. De opdracht: ontwikkel en maak één gerecht met de producten van jouw telers in de hoofdrol. Extra ‘handicap’ voor de leerlingen was dat het om een outdoor cooking opdracht ging, er was geen keuken nog elektriciteit aanwezig. "Toch is het ze gelukt om sterwaardige gerechten te bereiden", zei Niels van den Berg, SHV Meesterkok van Rungis.

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:

Rungis
Niels van den Berg
SVH Meesterkok
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
0180 617899
www.rungis.nl
niels@rungis.nl