Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kasteler uit Arizona breidt bio-tomatenteelt uit

Wholesum heeft aangekondigd dat het een kas van zes hectare met 100% biologische tomatenteelt gaat toevoegen aan zijn 18 hectare grote kassencomplex. Wholesum zei dat de nieuwe kas de nieuwste technologie zal bevatten voor innovatieve en duurzame teelt. De uitbreiding zal ook hun inzet voor Fair Trade en de werknemersgemeenschappen die het ondersteunt versterken, voegde het bedrijf eraan toe.

De nieuwe kas zal naar verwachting voor 1,5 miljoen kilo Amerikaanse biologische tros- en vleestomaten per jaar gaan zorgen. De eerste oogst wordt verwacht in november 2019. Volgens Wholesum zal na de uitbreiding 100 procent van zijn vleestomaten in Amerika worden geteeld.

De familie Crisantes, eigenaren van Wholesum, hebben gekozen voor een Ultra-Clima kas. Het systeem wordt geleverd met een efficiënt verwarmings- en koelsysteem, energiezuinige ventilatoren en de infrastructuur om irrigatiewater te recirculeren. Het zal ook een nieuw fullvision systeem hebben met infraroodsensoren om de plantengroei te volgen, waarvan het bedrijf hoopt dat het ook een diepgaand inzicht biedt in de omstandigheden waarin biologische variëteiten gedijen.

"Deze uitbreiding is heel spannend voor ons. Het past bij onze visie van het hebben van impact op de biologische voedingssector met een duurzaam bedrijfsmodel dat om zijn werknemers geeft", zegt Ricardo Crisantes, Chief Commercial Officer van Wholesum. De nieuwe kas zal 25 nieuwe banen creëren. Het bedrijf zei dat deze werknemers ook zullen profiteren van communautaire ontwikkelingsfondsen die zijn gegenereerd uit de afzet van Fair Trade gecertificeerde producten. "We richten ons op sociale en milieuverantwoordelijkheid in elk aspect van onze activiteiten en deze kas is een weerspiegeling van die inspanningen."

Deze uitbreiding betekent de afsluiting van fase II van de gefaseerde groeistrategie van Wholesum. De eerste fase van de bouw van Wholesum Farms Arizona begon in 2011 met een 12 hectare grote faciliteit waar biologische vlees- en trostomaten worden geteeld. Het eerste deel van de constructie van fase II vond plaats in 2014, toen er een kas van 7,3 hectare werd gebouwd. Het tweede deel van de bouw zou in de zomer van 2019 worden voortgezet. De derde en vierde bouwfasen zijn in voorbereiding.

Voor meer informatie:

Joanna Jaramillo 
Wholesum
Ph: +1 (520) 394-7329
[email protected]
wh.farm

Publicatiedatum: