Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boer Bart Speelboerderij

"Als kinderen buiten mogen spelen in hun eigen belevingswereld, bedenken ze de mooiste dingen"

"Over het algemeen sta ik als boer bijna iedere ochtend om 5 uur op om de koeien te melken. Vaak heeft dit tijdstip goud in de mond: de opkomende zon over de mistige velden, de stilte en de grazende koeien maken dit dan een van de mooiste plekken op aarde. Toch wordt alles op een gegeven moment normaal, gewoon en misschien wel een beetje saai. Je ziet geen dansende kalfjes meer, terwijl ze wel voor je dansen. Je hoort geen weidevolgels terwijl ze er wel vliegen. Tot afgelopen 12 mei. De opening van het nieuwe onderdeel van de boerderij: de speelboerderij", laat Bartele Holtrop van Boer Bart weten.

"De speelboerderij, die onder andere als kernwaarden heeft: de boerderij en landbouw laten zien aan de gasten zodat kinderen leren dat melk van de koe komt, eieren uit een kip en appels van de boom. Op een ongedwongen manier een ervaring geven die ze zich zullen herinneren. Het enige dat ik als boer in de horeca heb gedaan, is warme chocolademelk inschenken tijdens de kerstnachtdienst. Mijn vrouw helpen in de keuken is weer een hele andere ervaring, maar niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Ineens zijn we bezig met het eten waarvoor ik iedere ochtend het land in rijd. We horen nu van mensen hoe lekker ze het eten vinden, we zijn weer in contact met de klant en dat geeft weer een enorme drive om het boeren nog beter te doen", aldus Bartele.

"We hebben een geweldig speelveld waar ze de boer kunnen naspelen, een prachtige lunchroom waar ouders heerlijk kunnen ontspannen en eten. Maar als je de kinderen vraagt wat ze het allerleukste vonden, dan zijn dan dat de dieren", besluit Bartele.

Voor meer informatie:

Boer Bart
Schoterweg 26
8462TD Rotstergaast
Rianne: 0611193108
Bart: 0654602041
[email protected]
www.boerbartspeelboerderij.nl

Publicatiedatum: