Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Does, Udea:

"Integratie van Hagor binnen Biofresh heeft prioriteit"

Tholen - Vanmorgen werd bekend dat Udea zal fuseren met Biofresh Belgium. Dit gebeurt met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar (klik hier voor het persbericht). Erik Does, algemeen directeur van Udea, geeft aan erg verheugd te zijn over deze stap. "In de overtuiging dat een concurrentieslag in de Belgische markt niet goed zou zijn voor de ontwikkeling van kwaliteitsbio, zijn we in goed vertrouwen tot dit besluit gekomen."

Na de overname van Natudis vorig jaar, was het zaak om koers te kiezen voor de Belgische tak van Natudis, Hagor, benadrukt Erik. "Daar is dit proces eigenlijk mee begonnen. Het was allereerst de vraag of we het alleen zouden gaan doen of dat we beter een samenwerking aan konden gaan. Door totaalleverancier voor de Belgische markt te worden, hadden we de reguliere partijen niet bij kunnen houden. En dankzij de fusie met Biofresh Belgium kunnen we samen een hele mooie versnelling op de Belgische markt realiseren."

Erik omschrijft de fusie dan ook als een echte krachtenbundeling. "We gaan nu alles verder uitwerken. Hoe combineren we de logistiek bijvoorbeeld? Duidelijk is in ieder geval dat Filip Fraeye gewoon directeur van Biofresh blijft. En dat Hagor zo snel mogelijk onder Biofresh zal gaan vallen. Deze integratie van Hagor heeft nu prioriteit. In feite gaat het er om hoe we er voor kunnen zorgen dat de bio-specialist in de Belgische markt vrolijk wordt van deze fusie."

Voor meer informatie: [email protected]