Prince de Bretagne wil hoeveelheden bio-producten verhogen

Bio-groenten van 20.000 ton in 2018 naar 32.000 ton in 2020

Van 20.000 ton bio-groenten in 2018 raamt Prince de Bretagne 25.000 ton in 2019 en 32.000 ton in 2020 te telen. Momenteel telt Prince de Bretagne 116 telers die zich met bio-teelt bezighouden. 91 zijn gecertificeerd en 25 zitten in de overgangsperiode. Georges Guézénoc van Prince de Bretagne: "Dankzij de noodzakelijke gewasrotaties neemt ons assortiment elk jaar toe en hebben we momenteel 40 verschillende groenten." Zelf teelt hij sjalotten, bio-broccoli en pompoen. 

"Ons werk is gebaseerd op respect voor de Europese bio-eisen. En we vertrouwen daarbij op veel tools die gebruikt worden dankzij onze coöperatieve organisatie, zoals 22 jaar ervaring in bio-teelt, investeringen in research, de selectie en creatie van onze eigen zaden, de collectieve verdediging van het inkomen van de telers, steun aan jonge telers en GlobalGAP certificering."

Hiervoor maakte de Prince de Bretagne sterke keuzes. "Vanaf het begin besloten we dat 100% van onze groenten geteeld zouden worden door de telers van onze organisatie in Bretagne. Een ander sterk punt is dat we nooit conventionele telers tegenover bio-telers plaatsten, want via solidariteit, meer dan via oppositie, ontwikkelden we teeltpraktijken die respectvol met het milieu omgaan."

Voor meer informatie:   
Prince de Bretagne
marie.amelie.lacroix@princedebretagne.com   
www.princedebretagne.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.