Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Aantal bio-boeren neemt toe maar bio-areaal krimpt

In het Verenigd Koninkrijk is het aantal bio-boeren toegenomen maar is het totale bio-areaal gekrompen, wijzen onlangs door het ministerie van Landbouw gepubliceerde statistieken uit.

Vorig jaar kromp het totale areaal dat gewijd is aan de biologische landbouw met 8,4% ten opzichte van 2017. Volgens het ministerie kan deze afname toegeschreven worden aan de krimp van het areaal met een lage productiewaarde. 

Sinds 2008, toen de groei van het bio-areaal op zijn sterkst was, is het areaal met 36% gekrompen. Biologische producten zijn afkomstig van volledig geconverteerd land. Voor een gebied als volledig biologisch kan worden beschouwd moet het een omschakelingsproces ondergaan. 

Het in omschakeling zijnde percentage van het totale biologische areaal geeft een indicatie van de potentiƫle groei van de biosector. In 2018 vertoonde dit percentage voor het vierde achtereenvolgende jaar een lichte toename.

Aantal bio-boeren
De statistieken van het ministerie tonen eveneens aan dat het Verenigd Koninkrijk 3.544 biologische landbouwers telt, een toename van 2% ten opzichte van 2017. Organic Farmers and Growers (OF&G), dat verantwoordelijk is voor de certificering van meer dan de helft van het bio-areaal in het land, laat weten dat deze groei vooral te danken is aan nieuwkomers. 

Directeur Roger Kerr zegt dat dit blijk geeft van het vertrouwen in deze sector. Hij voegt eraan toe dat de biologische landbouw een levensvatbare mogelijkheid is voor degenen die met het systeem om kunnen gaan. 

Aboutmyarea.co.uk citeerde Kerr: "De voortdurende groei van de consumentenvraag naar gezonde en milieuvriendelijke producten heeft de afzet van bio-producten de afgelopen zeven jaar flink aangejaagd en dit heeft op zijn beurt weer geleid tot een toename van het aantal bedrijven dat de omschakeling naar biologisch maakt."

Publicatiedatum: