Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Shortlist bekend in de jacht op het Britse Nationale Favoriete bio-product

Deze week wordt de publieks top 10 bekend gemaakt in de verkiezing van het Nationale Favoriete bio-product in het VK. 

Het is een nek aan nek race tussen 300 merken en genomineerde producten, waarop tot nu toe bijna 2.000 keer gestemd werd. 

De 10 producten die de meeste stemmen hebben gekregen, staan nu voor de laatste fase in de strijd om het Nationale Favoriete bio-product te worden, dat een onderdeel is van de Best of Organic Market (BOOM) Awards. 

De Soil Association Certification, de grootste Britse biocertificeringsinstantie, organiseert de BOOM Awards en creëert hiermee de mogelijkheid om van de allerbeste bio-voeding en drank te kunnen genieten. 

Het winnende product wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in de Oval Space in Londen op 26 juni. Gastheer op het evenement is dit jaar BOOMbassador en oprichter van restaurantketen Wahaca,  Thomasina Miers. 

De laatste stemronde vindt plaats  tussen maandag 20 mei en maandag 3 juni op de website van de Soil Association en op social media sites Facebook, Twitter en Instagram van de vereniging. 

De shortlist van de laatste 10 finalisten bevat een groot assortiment bio-producten die nu door het hele land gekocht kunnen worden, van gin tot cheddar kaas tot notenboter. De shortlist:

Abel & Cole - Guernsey Milk, Organic, Whole  Booja-Booja - Fine de Champagne Chocolate Truffles  Borough Broth Company – Free-Range Organic Chicken Bone Broth  Fatty's Organic Spirits – Fatty’s Organic London Dry Gin  Godminster - Vintage Organic Cheddar  Milk & More – Organic Semi-Skimmed Milk in Glass Nutcessity - Carob & Cashew Nut Butter  Riverford Organic Farmers – Seasonal Organic Veg Box  Whole Earth - Organic Crunchy Peanut Butter  Yeo Valley Organic - Natural Yoghurt 

De stemmers maken een kans om een biomand ter waarde van        € 113 te winnen die ter beschikking gesteld wordt door de hoofdsponsors van de BOOM Awards, Abel&Cole. 

Louise Forster-Smith, BOOM Awards campagneleider: "De bio-markt is booming met steeds meer mensen die over bio praten en ervoor kiezen. Door op je favoriet bio-product te stemmen, steun je een duurzamer voedingssysteem dat met de natuur samenwerkt en de bodem beschermt, dat opkomt voor dieren in het wild, antibiotica vermijdt en het gebruik van conventionele gewasbeschermingsmiddelen vermindert."

"Honderden bio-producten zijn dit jaar alleen al geïntroduceerd en de BOOM Awards worden elk jaar groter en beter. De uiteindelijke shortlist laat een mooi scala aan bio-producten zien die nu verkrijgbaar zijn - moge de beste winnen!"

Thomasina Miers, BOOMbassador 2019, winnaar van Masterchef en medeoprichter van Wahaca: "Ik vind het ontzettend fijn om deel uit te maken van BOOM, om van het beste van de bio-markt te kunnen genieten en van mensen en bedrijven die een verandering in de voedingsindustrie bewerkstelligen. Bio-teelt helpt om voor de planeet te zorgen. We moeten allemaal ons eigen aandeel leveren en ik koop  graag bio-producten en vind het een genot om er smakelijke en gezonde maaltijden mee te creëren. Ik kan niet wachten op de uitslag van dit jaar."

Meer over de Soil Association Certification BOOM Awards 2019 is op deze link te vinden: https://www.soilassociation.org/organic-living/boom-awards/nations-favourite/

 

Publicatiedatum: