Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OPTA verwelkomt zes nieuwe leden

Vorige week heeft de Organic Processing and Trade Association Europe (OPTA) zes nieuwe leden verwelkomt tijdens de Open Dialogue Day in Ungurpilis, Letland. De nieuwe leden kijken ernaar uit om deel te nemen aan OPTA's missie om de biologische sector in Europa te versterken. Met in totaal 18 leden in zes landen, is OPTA trots dat ze de belangrijkste spelers in de biologische verwerkings- en handelssector in Europa kunnen samenbrengen en vertegenwoordigen.

Tijdens de OPTA Open Dialogue Day in Ungurpilis, Letland verwelkomde OPTA de volgende bedrijven als nieuwe leden: Balkanfruit, Berrico FoodCompany, Spack, Global Organics, Organic Flavour Company en Rhumveld Winter & Konijn. De nieuwe bedrijven erkennen het potentieel van OPTA om de samenwerking binnen de biologische sector te verbeteren, de biologische beleidsvorming in Brussel te steunen en een uniforme interpretatie van de biologische wetgeving te bevorderen. 

De deelnemers van de OPTA Open Dialogue Day

Tijdens de Open Dialogue Day hebben de leden van OPTA oplossingen en verbeteringen voor verschillende belangrijke problemen in de biologische sector besproken, waaronder invoerbepalingen, leveringsketenbeheer en het omgaan met problemen met residuen. Om deze discussies te ondersteunen, had OPTA verschillende onafhankelijke experts van FiBL, IFOAM en EOCC uitgenodigd om inzichten te delen en de discussies te leiden. 

De Open Dialogue Day vond plaats in Ungurpilis, Letland bij het hoofdkantoor van Aloja-Starkelsen, één van de medeoprichters van OPTA. De Open Dialogue Day volgde op een eerder georganiseerde workshop van OPTA bij het Biofach evenement in Neurenberg, Duitsland. Deze workshops zijn onderdeel van OPTA's inspanningen om de belangrijkste spelers in de biologische verwerkings- en handelssector samen te brengen, zodat ze hun kennis met elkaar kunnen delen. De volgende workshop zal gehouden worden tijdens het evenement SANA, dat van 6-9 september gehouden wordt in Bologna, Italië. Als je interesse hebt om bij deze workshop aanwezig te zijn, kun je contact met ons opnemen via info@optaeu.org

Voor meer informatie:

www.opta.bio 

Publicatiedatum: