Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In het teken van Portugese cultuur en producten

Open dag Het Blauwe Huis Kruiden: 23 juni

Op zondag 23 juni zet Het Blauwe Huis Kruiden vanaf 10:00 uur haar deuren open voor het publiek. Dit jaarlijks terugkerend evenement belooft weer een mooie dag te worden. Er valt van alles op het erf te beleven, zoals rondleidingen, lezingen over kruidenteelt en voeding, kruidenworkshops, kinderactiviteiten en natuurlijk live muziek. Daarnaast is er een markt met een keur aan biologische producten. 

Dit jaar staat de open dag in het teken van cultuur en producten uit Portugal.

Het Blauwe Huis Kruiden

De open dag wordt georganiseerd door Het Blauwe Huis Kruiden en stichting het Blauwe Huis. Het Blauwe Huis bestaat al meer dan 40 jaar en heeft als missie om kruiden te telen en te produceren die 'het leven verrijken'. "Ze verrijken door de onmisbare smaak, geur en kleur die ze geven aan onze voeding, maar ook door onze ambitie om zo duurzaam en sociaal mogelijk te werken en zoveel mogelijk bio-dynamische landbouw mogelijk te maken", vertelt Severijn Velmans. 

Stichting Het Blauwe Huis beheert landbouwgrond en gebouwen en beoogd deze vrij te maken om tegen redelijke pacht in gebruik te geven voor de teelt en productie van bio-dynamische kruiden. De stichting wil meer mensen interesseren voor deze 'grondgedachte'. In de informatiestand wordt hier nadere uitleg over gegeven.

Het afgelopen jaar is er op en rond het erf veel veranderd en tuinder Olle is op het nieuwe land begonnen met het telen van kruiden. Kom langs om alles zelf of aan de hand van een rondleiding te ervaren.

De toegang tot de open dag en alle evenementen is gratis.

  • Er is gelegenheid om producten en planten van Het Blauwe Huis te kopen
  • Een groot aantal van de kruidenthee├źn kunnen geproefd worden
  • Er is een kraam met koffie, taart, koek en lunchgerechten en er is een foodtruck
  • Diverse biologische bedrijven uit de omgeving hebben een kraam, onder andere asperges, zuivel, bloemen en planten en er is een kraam met wijn en olijfolie uit Zuid-Europa
  • Het hele programma staat op de Facebookpagina van Het Blauwe Huis
Publicatiedatum: