Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese biologische sector krijgt nieuwe biologische domeinnamen

Het is nu toegestaan om de domeinnamen .organic en .bio te gebruiken in China. Afilias, de registerbeheerder achter de internetadressen die op .organic en .bio eindigde, kondigde op Biofach China aan dat het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) de verkoop van beide adressen in China heeft goedgekeurd.

Deze aankondiging maakt de weg vrij voor biologische Chinese bedrijven en andere leden van de biologische gemeenschap om een ​​digitale identiteit te hebben die hen onmiddellijk als 'biologisch' presenteert.

De domeinnamen .bio- en .organic, die in het westen sinds 2014 beschikbaar zijn, werden in het leven geroepen om de biologische sector een eenvoudig herkenbare, unieke en beschermde ruimte op het internet te bieden.

"Met een .organic of .bio domeinnaam voor websites of e-mail- en digitale marketing, zijn biologische telers, retailers en producenten in China zich nu meteen als 'biologisch' herkenbaar en kunnen zij zichzelf onderscheiden in een drukke online omgeving", zei Kun Qian, directeur van Afilias China. "Meer dan 20.000 biologische organisaties maken gebruik van .organic (in de VS) en .bio (in Europa) domeinnamen, waardoor deze adressen de beste manier zijn om 'biologisch' te communiceren op een wereldwijd erkende manier", voegde ze eraan toe.

Degene die .bio of .organic-domeinnamen registreren moeten akkoord gaan met de principes van de biologische landbouw die door IFOAM - Organics International zijn gepubliceerd. Afilias is een samenwerking aangegaan met IFOAM - Organics International en de overeenstemming met hun principes onderscheidt deze webadressen van andere op het internet.

"Biologisch bewuste consumenten in China willen erop kunnen vertrouwen dat ze te maken hebben met producten en diensten die authentiek biologisch zijn", zegt Denise Godinho, Hoofd Communicatie van IFOAM - Organics International. "We zijn blij dat .organic en .bio zijn goedgekeurd voor de Chinese leden van deze groeiende wereldwijde beweging, zodat hun klanten ze eenvoudiger en met meer vertrouwen online kunnen vinden."

Biofach China deelnemers en anderen die hun eigen .organic- of .bio-domeinnaam willen registreren, kunnen terecht op www.west.cn. U kunt meer informatie over .organic en .bio vinden op www.get.organic en www.domains.bio.

Voor meer informatie:
www.ifoam.bio
www.afilias.info 

Publicatiedatum: