Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grootste deel van de oogst wordt geëxporteerd

Groeiende bio-sector Valencia met uitzondering van citrus

Jaar op jaar groeit het biologische areaal in Valencia. De huidige regering heeft dit type teelt gepromoot en inmiddels is deze vorm van landbouw 'in de mode'. In de citrussector, de belangrijkste sector van de regio, is echter slechts 3.027 hectare van de totale 114.509 hectare gewijd aan dit type teelt.

Dat betekent dat slechts 37,8 procent van het biologische areaal in Valencia betrekking heeft op citrus.

Dat blijkt uit gegevens van het jaarlijkse rapport van Biologische Teelt in de Regio Valencia dat gepresenteerd werd door de voorzitter van het Comité voor Biologische Landbouw van Valencia, José Antonio Rico. Rico benadrukte de enorme groei die de sector in de afgelopen jaren doorgemaakt heeft. Inmiddels levert de biologische teelt al een omzet van 452 miljoen euro op.

Bovendien is het aantal marktdeelnemers in deze sector met 11,2 procent toegenomen in het afgelopen jaar en met 29 procent tussen 2015 en 2018. Van alle autonome regio's in Spanje was deze groei in Valencia het grootst. Het aantal telers nam met 8,8 procent toe in het afgelopen jaar. Voor het merendeel ging dit om vrouwen en jonge mensen.

De uitdaging is echter om de consumptie te laten groeien. 85 procent van de oogst in de biologische sector in Valencia wordt geëxporteerd naar andere Europese landen. De overige 15 procent blijft in Spanje en slechts een klein deel hiervan wordt in de regio geconsumeerd. De aankoop van biologische levensmiddelen neemt echter elk jaar toe, gaf Rico aan.

Publicatiedatum: