Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Goede marktkansen voor boeren die omschakelen"

Provincie Groningen en Friesland stimuleren boeren om over te stappen naar biologisch

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om je akkerbouwbedrijf om te schakelen naar biologische landbouw? Eind mei 2019 start een studiegroep Oriëntatie biologische landbouw voor het noordelijke Waddenklei-gebied.

Biodiversiteit, milieuprestaties, circulaire landbouw - allemaal onderwerpen die nu veel in het nieuws zijn. Zowel de provincie Groningen als Friesland zien de biologische landbouw als duidelijke voortrekker bij deze transitie. Zeker nu de vraag naar biologische producten groot is en blijft groeien. Daarom start er op korte termijn een nieuwe studiegroep in een brede samenstelling, bestaande uit: biologische boeren, boeren in omschakeling en boeren die zich aan het oriënteren zijn om (wellicht op termijn) om te schakelen naar biologische landbouw.

De exacte invulling van de studiegroep hangt af van de belangstelling en leerbehoefte van de deelnemers. De ervaring leert dat een goede mix van excursies, interessante lezingen en themabijeenkomsten wordt. Met onderwerpen als mechanisatie, teeltrotatie, afzet, teeltkennis. Daarnaast worden bedrijven, die echt de overstap gaan maken, ondersteund in de vorm van advisering bij de stappen die moeten worden gezet en de veranderingen die in de bedrijfsvoering moeten worden aangebracht.

Gratis Keukentafelgesprek
(Potentiële) deelnemers hebben de mogelijkheid van een gratis keukentafelgesprek (quick scan) met een deskundige die bekijkt of omschakelen bij de ondernemer en zijn/haar bedrijf past. Gedurende de cursus is er verder de mogelijkheid voor een gereduceerd tarief een eerste aanzet voor een omschakelplan te maken. Binnenkort wordt een startbijeenkomst voor de potentiële deelnemers georganiseerd.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met:

Michiel Bus
06 19497145
[email protected]

Hero Havenga de Poel
06 27045613
[email protected]

Publicatiedatum: