Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-areaal blijft afnemen in het Verenigd Koninkrijk

De hoeveelheid land dat in het Verenigd Koninkrijk voor de biologische landbouw gebruikt wordt, is voor de negende jaar op rij afgenomen. Dit komt omdat areaal met een lage productiewaarde niet langer voor de landbouw gebruikt wordt.

De nieuwste statistieken van Defra van 2018 tonen aan dat in het Verenigd Koninkrijk in totaal op 474 hectare biologische landbouw wordt bedreven, een afname van 8,5 % ten opzichte van het jaar ervoor.

Slechts 2,7% van het totale landbouwgebied in het Verenigd Koninkrijk wordt voor de biologische landbouw gebruikt, maar de hoeveelheid land dat wordt omgezet naar biologisch is voor het vijfde jaar op rij voorzichtig gestegen.

De hoeveelheid land dat nog bezig is met de overstap naar biologisch heeft vorig jaar na zes jaar een piek bereikt van 32.900 hectare. Dit is een stijging van 0,7% ten opzichte van 2017, maar een daling van maar liefst 72,4% in vergelijking met een decennium geleden.

Het aantal veehouders en -verwerkers daalde in 2018 met 6%, maar volgens Defra zou dat dit voornamelijk het resultaat was van een herkalibratie van hoe producenten geclassificeerd worden en kan dit niet worden toegeschreven aan een daadwerkelijke daling.

De hoeveelheid rundvee en pluimvee is in 2016/17 met respectievelijk 10,3% en 10,5% gestegen tot 324.100 en 3,38 miljoen, terwijl het aantal schapen en varkens is gedaald.

In 2018 waren er 826.600 biologische schapen in het Verenigd Koninkrijk en 37.400 varkens, zo meldt Defra.

Bron: Defra

De drie belangrijkste soorten gewassen; granen, groenten inclusief aardappelen en andere landbouwgewassen, zijn de afgelopen tien jaar blijven dalen, grotendeels als gevolg van de daling van het areaal. 

Publicatiedatum: