Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alternatief voor traditionele gewasbeschermingsmiddelen in aardbeienteelt

In de aardbeienteelt staat het aantal beschikbare middelen onder druk en nemen de eisen op het gebied van vermindering van residu toe.  "Vacciplant draagt als bio-fungicide bij aan een goede ziektebestrijding wanneer het wordt ingepast in programma’s met verminderde inzet van chemische middelen. Daarnaast geeft Vacciplant een robuustere ziektebestrijding wanneer het product bij hoge ziektedruk wordt toegevoegd aan het standaard programma."

Hoe werkt het? Vacciplant activeert het natuurlijke afweermechanisme tegen pathogenen in planten. Het bevat de natuurlijke werkzame stof laminarin, onttrokken uit zeewier. Vacciplant is opgenomen in de Skal lijst en kan daarom zowel in de reguliere teelt, alsook in de biologische teelt worden ingezet als groen gewasbeschermingsmiddel.

Onderzoek Proefcentrum Hoogstraten
Het voorlichtingsteam Aardbei van Proefcentrum Hoogstraten: 
"Vacciplant ligt voor ons al jaren aan de basis voor ons advies voor een geïntegreerde bestrijding van echte meeldauw in aardbei. Zowel bij een lage meeldauw druk waar Vacciplant chemie kan vervangen, als bij hoge druk waar Vacciplant meerwaarde geeft als dit wordt
toegevoegd aan een chemisch middel. Het vertrouwen dat wij hebben in Vacciplant is in beide situaties bewezen. Ook de proeven die wij in ons onderzoekscentrum hebben gedaan, laten zien dat dit middel prima past in een strategie voor residu-arm telen. De vraag naar deze teelt blijft toenemen.“

Al met al zijn de voordelen dat Vacciplant bescherming biedt tegen een breed scala aan pathogenen. Daarnaast versterkt, of draagt het bij aan, chemische gewasbeschermingsprogramma’s en dient het ter ondersteuning voor resistentiemanagement programma’s. Tot slot is het ook inzetbaar voor residu-vrije teelt.

Voor meer informatie:
Arysta LifeScience
www.arysta.nl
info@arysta.nl  

Publicatiedatum: