Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
20-21 juni in Boekarest (Roemenië)

Thema European Organic Congress 2019: innovatie en technologie in bio-sector

Op 20-21 juni komen in Boekarest (Roemenië) Europese en nationale beleidsmakers en mensen uit de bio-gemeenschap bij elkaar voor het European Organic Congress 2019. Het thema is "Innovatie en technologie: hoe bio verbetert, inspireert en levert".

Op de eerste dag van het congres wordt verbetering van agricultureel beleid belicht. Een panel specialisten zullen de Common Agricultural Policy (CAP) bediscussiëren. Ze richten zich op specifieke kwesties als: hebben telers, consumenten en tuinbouwgemeenschappen profijt van de CAP's nieuwe Green Architecture? Hoe kunnen bio-landbouwers bijdragen aan doelen van de CAP onder het New Delivery Model? Kan Europa meer doen met minder budget om telers te steunen en wat kan daaraan gedaan worden? Input zal worden gegeven door nationale ministeries, EU Commissie-leden, vertegenwoordigers vanuit de maatschappij en landbouw.

Eveneens op de agenda staat de mogelijkheid van een nieuw Europees bio-actieplan voor 2020-2027. Nationale en regionale politici zullen onderzoeken hoe dit kan bijdragen aan de prioriteiten van de volgende Commissie. Ze zullen ook kijken naar de verbinding die nodig is met de EU, de nationale, regionale en stadsautoriteiten om een dergelijke actieplan gemakkelijk implanteerbaar en efficiënt te maken. Daarnaast zullen ze onderzoeken hoe een Europees bio-actieplan vooruit kan kijken wat betreft het ontwikkelen van bio in Europa en hoe het meeste profijt gehaald kan worden uit bio-landbouw voor het milieu en eerlijke voedingssystemen. 

Tijdens de tweede dag van de conferentie ligt de focus op innovatie en technologie door bio en voor bio. Interactieve parallelle sessies zullen bekijken wat bio kan winnen door gebruik te maken van nieuwe technologieën. De deelnemers aan het congres zullen hun visie op de technologische revolutie die zich voor hun ogen ontrolt geven. De workshops focussen op belangrijke gegevens, risico's en kosten en voordelen van het Internet of Things en innovatie in de bio-sector in Roemenië. De sessie over dit laatste onderwerp zal in twee talen verzorgd worden. 

's Middags zullen bio-spelers uit de hele waardeketen de mogelijkheden van digitale technologieën voor de bio-sector onderzoeken. 

Innovatie is een creatief proces dat meer met zich meebrengt dan het gebruik maken van nieuwe technologieën. Registreer nu om deel te nemen aan de discussie over hoe innovatie door de hele bio-waardeketen versterkt kan worden. 

Bezoek de website van het European Organic Congress 2019 voor het volledige programma en blijf op de hoogte van updates op Twitter en Facebook via #EUorganic2030. 

Het European Organic Congress 2019 wordt georganiseerd door IFOAM EU, Bio Romania en het Roemeense Ministerie voor Landbouw en Ontwikkeling.

Publicatiedatum: