Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sandra Domweber, Biohof Fink:

"We willen doorontwikkelen met bewerkte bio-producten"

In de Europese handel stijgt de vraag naar verse, regionale producten snel. Bio-AGF doet het ook goed op de Oostenrijkse markt. Maar niet alleen verse producten vinden hun wel snel naar de consument, want ook de bewerkte bio-producten komen steeds meer in beeld.

Biohof Fink, in het hart van de Oostenrijkse teeltregio Stiermarken, heeft deze trend herkend en focust steeds meer op dit groeiende segment. Sandra Domweber vertelt aan de start van het vollegrondsseizoen meer over de verwachtingen: "We zijn al bijna twee weken druk bezig op onze plantages, want de eerste seizoensgroenten worden al geoogst. Onze voornaamste teelt bestaat uit prei en radijs. De vraag naar biologisch is er al lang, maar we zien nog steeds groei. We zien ook dat een aantal telers en handelaren uit onze streek geleidelijk aan groeien."

Met moderne voertuigen worden regionale gastronomen dagelijks van producten voorzien.

In gebruik tijdens elke etappe van de aanbodketen
Het bedrijf levert z'n brede assortiment aan retailers, groothandels en regionale restaurateurs. "We streven ernaar om op elk terrein contacten te leggen. Hoewel bio-producten zich nog niet bij elke klantengroep gevestigd hebben, winnen ze steeds meer terrein." Door complementaire import tijdens de winter is het bedrijf in staat om een groot deel van het assortiment jaarrond te leveren. In de winter komen veel producten uit naburige landen. 


De hoofdlocatie van het bedrijf in het hart van Stiermarken

Bewerkte producten als groeimarkt
De nieuwste interesse van het bedrijf ligt in bewerkte producten. In het eigen verwerkingsstation bijvoorbeeld wordt appelchips gemaakt van overvloedige appelen. Sappen en krotensalade behoren ook tot dit segment. "Er is duidelijk ontwikkeling in ons bedrijf. AGF heeft het allemaal."

Het bedrijf probeert op grote schaal gemaksproducten te maken: prei wordt voorgesneden geleverd en ook leveren ze soepgroenten. Dit is vooral gericht op de eenpersoonshuishoudens. "Ons ultieme doel is dat we een volledig assortiment aan onze klanten kunnen aanbieden, van de een persoons-consument tot grotere hotels en markten. Hier hebben we bio power boxen voor priv├ę klanten en een leveringsbedrijf, zodat we het regionale hotel en de cateringsector snel en flexibel kunnen bevoorraden."


Sandra en Peter Domweber op de BIOFACH van dit jaar, waar de Aronia producten voor het eerst werden gepresenteerd. 

Aronia bessen: grote belangstelling in een nieuw teeltproject 
Fink handelt ook met de verwerkingssector en werkt nu met een groot aantal telers in de streek. Samen met deze telers doen ze dit jaar een project rond Aronia bessen, die voor verschillende doeleinden gebruikt worden. "We zien dat deze voedingsrijke bes goed in dit gebied groeit. We verwerken de regionale bessen in verschillende producten die we aan de handel aanbieden. Op deze manier proberen we mensen te onderwijzen over de bes en z'n actieve ingredi├źnten."

Voor meer informatie:

Jutta Fink GmbH
Lechen 23
8232 Grafendorf
T: +43 (0)3338 / 24 45
F: +43 (0)3338 / 24 45 - 45
[email protected] 
www.bio-fink.at 

EZG Aronia GmbH
Hochenegg 22
8626 Ilz
Tel.: 0664 / 3400897
[email protected] 
www.ezg-aronia.at