Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Familie van den Berg (31 mei) en familie Gravesteyn (10 juni)

Twee bio-deelnemers aan Campina Open Boerderijdagen

Dit jaar openen tijdens de Campina Open Boerderijdagen weer twee bio-boerderijen de deuren.

31 mei - familie van den Berg (Hoeve Ackerdijk)

Op vrijdag 31 mei, de vrijdag na Hemelvaartsdag, doet biologisch melkveebedrijf Hoeve Ackerdijk voor de 5e keer mee. "Campina heeft op veel punten nieuwe dingen bedacht om mensen kennis te laten maken met de boerderij en het product melk. Vorig jaar zijn wij begonnen om het halfuur met de hooiwagen over het kavelpad naar de weidevogels te gaan kijken. Dat was een groot succes we herhalen het dit jaar. Verder uiteraard de nodige spelen zoals de stormbaan, puzzeltocht en een rondleiding met de jonge boer Bas over de boerderij. Alles over biologisch boeren kan aan hem gevraagd worden", vertelt Arie van den Berg.

Op de website van Campina staat de volgende tekst over de familie van den Berg:

De familie van den Berg bestaat uit boer Arie, boerin Petra en hun kinderen Bas en Stephanie. Het melkveebedrijf 'Hoeve Ackerdijk' ligt op veengrond. Op de boerderij worden 90 melkkoeien verzorgd. Twintig jaar geleden is de familie omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering met een kringloop zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Het mooiste aan het werk als veehouder is volgens de familie dat het werk erg veelzijdig is. Je gaat om met dieren, weidevogels, bodem, natuur en de economie. Daarnaast vinden we het leuk om belangstelling te tonen aan mensen uit de omgeving. Wegens deze reden is de familie al vele jaren één dag in de week zorgboerderij en wordt er een kinderdagverblijf gerund op de boerderij. Dit jaar doet de familie voor het vijfde jaar mee aan de Campina Open Boerderijdagen, ze hebben er (net als de andere jaren) ontzettend veel zin in!

10 juni - familie Gravesteyn

Op 10 juni opent familie Gravesteyn in Pijnacker de deuren van het bio-bedrijf. De familie doet voor de zesde keer mee aan de Campina Open Boerderijdagen. Op de website van Campina staat de volgende bedrijfsomschrijving:

Het boerenechtpaar Dick en Isabella Gravesteyn hebben samen twee kinderen: Tim en Niels. Op bijna 50 hectare grasland zorgt het gezin voor 46 biologische melkkoeien plus jongvee. De familie Gravesteyn verzorgt daarnaast ook educatielessen voor basisschoolleerlingen. Verder kunnen passanten van april tot en met oktober een koffie of thee nuttigen en een kijkje nemen op het bedrijf. Het mooiste van aan het werk als veehouder is volgens de familie dat er van gras melk gemaakt wordt en dat dit resultaat vervolgens gedeeld wordt met heel Nederland. Dit jaar zal de familie voor de zesde keer mee doen aan de Campina Open Boerderijdagen.

Adresgegevens:

Hoeve Ackerdijk
Rotterdamseweg 223
2636 KC Midden Delfland

Familie Gravesteyn
Oude Leedeweg 25
2641 NL Pijnacker

Publicatiedatum: