Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleding van PET flessen en visnetten

Zeeman wil het hele assortiment textiel verduurzamen en gebruikt daarom steeds meer duurzaam katoen in producten. Bovendien introduceert de retailer zwembroeken van PET flessen en sneakersokken van achtergelaten visnetten.

Met de nieuwste collectie, die vanaf zaterdag 18 mei in de winkels ligt, zegt Zeeman dat verantwoord gemaakte producten niet duur hoeven te zijn. De kledingketen koopt sinds 2015 katoen in via het Better Cotton Initiative. Dat is een samenwerking tussen ontwikkelorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven. In 2018 heeft Zeeman 1.655.513 kilogram duurzaam katoen ingekocht via het Better Cotton Initative. Dat is ongeveer 10% van het totaal. Hierdoor wordt het voor 1.100 telers mogelijk om duurzamer te produceren. Zeeman wil dat in 2020 25% van de totale collectie uit duurzame materialen bestaat.

Zwembroek gemaakt van polyester uit recyclede plastic flessen
Omdat een plastic flesje dezelfde samenstelling heeft als polyester, kun je van plastic flessen heel goed garen maken. Voor de zwembroek van Zeeman worden 7 pet flessen gebruikt. Op deze manier wordt plastic afval uit het milieu gehaald en wordt er in vergelijking met normaal polyester minder water en energie verspild.

Sneakersokken gemaakt van visnetten
Zeeman komt met speciale sokken gemaakt van gedumpte visnetten uit de Noordzee. Ze worden door Healthy Seas naar boven gehaald om te voorkomen dat er vissen in verstrikt raken. Van de netten wordt 100% duurzaam nylon gemaakt. Samen met bio-katoen worden hier sokken van gemaakt.

Heren T-shirt van biologisch katoen 
Voor het heren T-shirt uit deze collectie gebruikt Zeeman bio-katoen. De herensokken worden gemaakt van verschillende gerecyclede materialen. Onder andere van restjes stof die overblijven bij de productie van andere producten.

Publicatiedatum: