Verser kan niet: huurakkers geopend op Alnatura-campus

Op de Alnatura-campus opent de firma Ackerhelden de eerste huurakkers in het westen van Darmstadt. Op bijna 5000 vierkante meter kunnen inwoners van Darmstadt nu ook in het westen van de stad hun eigen groenten in bio-kwaliteit oogsten. Op 15 mei werd het startschot gegeven voor het nieuwste 'urban farming' project. Medewerkers van het bedrijf Ackerhelden hebben afgelopen week meer dan 1500 jonge groentenplanten op het terrein geplant.

Alle planten zijn bio-gecertificeerd, net als de grond die uit de compostfabriek Darmstadt stamt. Iedereen heeft de mogelijkheid om één van de twee meter brede en twintig meter lange percelen te huren. Het onderhoud van de planten dient door de pachters uit te worden gevoerd, maar Ackerhelden benadrukt dat ervaring met groententeelt hiervoor niet noodzakelijk is.
 
Bedrijfsleider Tobias Paulert legt uit dat de medewerkers van Ackermelden gedurende het seizoen voor alle vragen ter beschikking staan. "Als je met je Smartphone op de akker staat en niet meer weet hoe het verder moet, dan kun je ons gewoon een foto sturen of opbellen." Huurders hoeven alleen een mand mee te nemen waarmee ze de oogst mee naar huis kunnen nemen, al het andere staat klaar op het terrein.

Het bedrijf heeft in Duitsland al op twintig plaatsen zulke huurakkers. Er kan geoogst worden van mei tot en met november, de groentensoorten zijn zo geselecteerd dat er altijd wel iets seizoen heeft. 

Bron: Echo-Online


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven