Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
22 mei 2019

Pure Graze organiseert beweidingsmiddag in Holsloot

Op veel bedrijven wordt er geweid. Voor sommige boeren is dat niet altijd een vanzelfsprekendheid: Wanneer heb ik genoeg gras in de wei, zodat mijn koeien volop blijven melken? Moet ik bijvoeren? Wanneer kan ik het beste inscharen met mijn koeien? Hoe om te gaan met droge periodes? Hoe regel ik mijn watervoorziening? Is het allemaal niet te veel werk en is het niet makkelijker om mijn koeien gewoon op stal te laten? En het allerbelangrijkste: Hoe ziet het financiĆ«le plaatje eruit? Allemaal vragen die tijdens de door Pure Graze georganiseerde beweidingsmiddag op 22 mei in Holsloot voorbij zullen komen. 

Beweiding is een onderdeel van het bedrijfssysteem 'Natuurlijk Werken' van Pure Graze. Op deze middag zullen ze laten zien dat je met een goed doordacht beweidingssysteem veel kunt besparen op je variabele kosten zoals krachtvoer, kunstmest en machines. Ook is het mogelijk om, als je het slim aanpakt veel tijd te besparen op jouw bedrijf. Zodat je meer tijd over  hebt voor andere zaken dan alleen je werk. En dat je naar een bedrijfssysteem gaat werken waarbij je de koeien het werk laat doen, met andere woorden; jij werkt niet voor je bedrijf, maar het bedrijf (lees: de koeien) werkt voor jou.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
Stripgrazen (werken met een voor- en achterdraad), slim weides indelen, afrastering, weiden in extreem warme periodes, bodemvruchtbaarheid, biodiversiteit, kruidenrijke mengsels inzaaien of toch Engels raai, het gebruik van kunstmest, en het allerbelangrijkste: wat zijn nou precies de voordelen van beweiding en zijn er ook nadelen?

De middag begint met een inleiding op het bedrijf en daarna een bezoekje aan de koeien in de wei. Ado Bloemendal zal vertellen over de ins en outs van beweiding en natuurlijk gaat de veehouder ook vertellen hoe hij het beweiden toepast op zijn bedrijf.                         

Tickets zijn via deze link te bestellen.

Voor meer informatie:

Pure Graze
0546 624005 
www.puregraze.com

Publicatiedatum: