Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Douwe Faber en Michiel Ottevanger starten duurzaam ontwikkelbedrijf D4

"Vanuit een gemeenschappelijk doel ontwikkelen we samen breed gedragen energieprojecten"

D4 is opgericht met een duidelijk doel: het ontwikkelen van het energiesysteem van de toekomst: duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar. Het ontwikkelbedrijf ambieert de energietransitie te versnellen door duurzame energieprojecten niet alleen te initiëren en te ontwikkelen, maar vooral ook te investeren in die ontwikkeling. D4 richt zich op het ontwikkelen van een breed scala aan projecten in de Nederlands markt, zoals: warmtenetten, aardwarmte, biogas, waterstof, zonneparken, zonnedaken, energieopslag en de implementatie van nieuwe technologieën.

"Wij geloven dat Nederland barst van goede duurzame ideeën en kansen. Om deze daadwerkelijk te verzilveren en duurzame energie te produceren, leveren wij compleet ontwikkelde energieprojecten. Projecten waarin we geloven en waarin we durven te investeren", zegt oprichter Michiel Ottevanger.

Nederlandse institutionele beleggers en banken zijn steeds meer bereid om de bouw en exploitatie van goede duurzame energieprojecten te financieren. Maar investeren in de ontwikkeling zien zij vaak als te risicovol. D4 investeert juist in die ontwikkelfase. Op deze manier kan het ontwikkelbedrijf meer en sneller duurzame energieprojecten van de grond te krijgen wat leidt tot productie van meer duurzame energie.

D4 gaat zich vestigen in op de Energiecampus in Leeuwarden. Deze energiecampus wordt mede door D4 verder ontwikkeld tot een duurzame hub voor het energiesysteem rondom Leeuwarden.

Douwe Faber en Michiel Ottevanger

De oprichters
Douwe Faber richtte in 2003 Ekwadraat op. In de afgelopen 16 jaar heeft hij dit onafhankelijke energie-adviesbureau opgebouwd tot een onmisbare speler in de energietransitie. Douwe: "Ik ben een enthousiaste ondernemer. Ik haal mijn energie uit het opzetten en begeleiden van duurzame initiatieven tot volledige realisatie. Complexiteit zie ik als uitdaging." Douwe heeft brede ervaring op managementniveau.

Michiel Ottevanger was verantwoordelijk voor business development bij Vermilion Energy. Hier startte en leidde hij diverse geothermie projecten. Hij ontwikkelde het eerste project waarbij een gasput wordt hergebruikt voor de winning van geothermie in Middenmeer, Noord-Holland.

"Ik zie vooral ruimte voor nieuwe kansen en om te ondernemen door het energiesysteem als geheel te bekijken. Mijn grootste uitdaging is om in de projectontwikkeling een 'common ground' voor alle betrokken partijen te vinden. Vanuit een gemeenschappelijk doel ontwikkelen we samen breed gedragen energieprojecten."

Michiel Ottevanger en Douwe Faber zien deze stap en de energietransitie met veel vertrouwen tegemoet: "Het tempo van de transitie kan alleen worden opgevoerd als we meer duurzame energieprojecten realiseren en vervolgens ook exploiteren. Juist in die ontwikkeling maakt D4 het verschil."

Voor meer informatie:

www.d4.nl

Publicatiedatum: