Flevoland heeft grootste areaal biologisch fruit

NFO meldt dat de biologische fruitsector in Nederland de afgelopen drie jaar anderhalf keer zo groot geworden. Het areaal biologisch groeide van 431 ha in 2015 naar 654 ha in 2018. Ondanks deze enorme toename is het aandeel biologisch binnen de fruitsector met 3,2% nog vrij klein (2015: 2,2%). Zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Van de 654 ha was 109 ha nog in omschakeling in 2018. In totaal zijn er 180 telers die zich bezighouden met biologische fruitteelt. Een opvallend aantal aangezien er in 2015 nog maar 99 telers met biologische fruitteelt waren. Het areaal per teler is dus afgenomen.
Binnen de kleinfruitsector houden 48 telers zich bezig met biologische teelt op een areaal van 96 ha. Daarvan is 22 ha in omschakeling. Voor deze recente uitbreiding in de biologische kleinfruitteelt zijn slechts 2 telers verantwoordelijk.
In de categorie kleinfruit onder glas is het aandeel biologisch nihil. Van de 123 ha kleinfruit onder glas wordt slechts op 0,3 ha biologisch fruit geteeld.

Meeste bio-fruit in Flevoland
Flevoland is de provincie met het grootste areaal biologisch fruit, gevolgd door Gelderland. Opvallend verschil tussen beide provincies is de grootte van de bedrijven. Zeeland, Limburg en Noord-Brabant volgen wat betreft areaal biologische fruitteelt, zie tabel.

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.